Puig diu que analitzaran la prohibició de fumar en terrasses amb Sanitat i l'hoteleria i advoca per "protegir la salut"

Archivo - Imatge d'arxiu de joves fumant.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo
Publicado: martes, 7 febrero 2023 14:11

   Subratlla que s'ha de tindre "consciència que el tabac mata"

   ALACANT, 7 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat que analitzaran la prohibició de fumar a les terrasses de l'hoteleria i es mantindran converses entre la Conselleria de Sanitat i els representants del sector. Al mateix temps, ha considerat que és necessària una "gran reflexió" per a reduir el consum de tabac i "protegir al màxim la salut dels ciutadans".

   Així s'ha pronunciat aquest dimarts el màxim mandatari del Consell en la seua visita a l'Hospital General Universitari Doctor Balmis d'Alacant, en ser consultat pels mitjans sobre el futur d'aquesta mesura, que es va prendre a causa de la pandèmia, després que el Consell de Ministres haja aprovat la fi de l'obligatorietat de les mascaretes al transport públic.

   Preguntat per si la prohibició de fumar en les terrasses es mantindrà, Puig ha defès que, "en el seu moment, va ser una prohibició que era molt raonable en termes de lluita contra la pandèmia". "En aquests moments, caldrà analitzar-ho", ha assenyalat, al mateix temps que ha advocat per "protegir al màxim la salut dels ciutadans".

   "Tots els professionals vinculats a malalties pulmonars ens estan advertint que s'ha estancat la disminució de l'ús del tabac. Per tant, hem de fer una gran reflexió: que hem de protegir al màxim la salut dels ciutadans", ha subratllat.

   Igualment, ha assenyalat que el tabac provoca malalties, per la qual cosa ha advocat per "adoptar posicions de corresponsabilitat en la prevenció de malalties". "El dissabte passat celebràvem el Dia de lluita contra el càncer, i un dels efectes més positius per a la disminució del càncer és acabar amb l'ús del tabac", ha defès.

   El president ha assenyalat que "entén" les crítiques del sector de l'hoteleria, amb qui la Conselleria de Sanitat mantindrà converses sobre aquest assumpte, però ha recalcat que cal tindre "consciència que el tabac mata".

   "Crec que ha d'haver-hi tota la relació entre l'hoteleria i la Conselleria de Sanitat, però des del punt de vista de Sanitat i de la responsabilitat col·lectiva, el fonamental és la salut", ha emfatitzat. Així mateix, ha ressaltat el "efecte tan positiu" que va tindre en el seu moment la Llei antitabac.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià