Renfe prohibeix l'accés amb patinets elèctrics a tots els seus trens a partir de demà

Publicado: lunes, 11 diciembre 2023 14:07

    MADRID, 11 Dic. (EUROPA PRESS) -

   Renfe prohibirà a partir d'aquest dimarts, 12 de desembre, l'accés de patinets elèctrics en tots els trens de viatgers, tant de Rodalies i Regionals com d'Alta Velocitat i Llarga Distància (AVE, Avlo, Alvia, Avant, Euromed i Intercity).

   Aquesta prohibició vé fonamentada per la situació de perill generada davant incendis de bateries que s'han registrat en alguns transports públics (per manipulació de la bateria, desperfectes per colps, pas del temps o utilització de carregadors diferents).

   Aquesta mesura no solament afecta als patinets elèctrics, sinó també als monocicles o qualsevol altre dispositiu de mobilitat personal elèctric o dotat de bateries, amb excepció dels vehicles de persones amb mobilitat reduïda i les bicicletes elèctriques.

   Renfe defèn que aquesta mesura s'ha adoptat basant-se en criteris de salut pública i de seguretat dels viatgers i és similar a altres produïdes en diferents ciutats d'Espanya i d'Europa.

   Sevilla va ser la primera ciutat, el 2021, a impedir que els viatgers entraren al Metro amb els seus patinets elèctrics en l'hora punta els dies laborals.

   El passat mes de febrer, Catalunya va prohibir tant l'accés als vehicles com a les pròpies infraestructures (estacions i andanes) de transport públic, després de l'explosió d'un patinet en el servici de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) al novembre de 2022.

   Així mateix, des del passat 4 de novembre està prohibit l'accés de patinets elèctrics a les instal·lacions i vehicles del transport públic de la Comunitat de Madrid la gestió de la qual siga competència del Consorci Regional de Transports (per exemple en el metre o els autobusos).

   En altres països, alguns operadors ferroviaris del Regne Unit i Irlanda, així com el Metro de Londres o Hamburg, també han prohibit l'accés de patinets elèctrics als seus trens.

   Una vegada que entre en vigor la mesura, Renfe podrà obligar un viatger a abandonar el tren si porta un objecte, equipatge o vehicle que represente un risc per a la seguretat i el bon funcionament del transport, o per a la seguretat dels altres viatgers.

   En les estacions de Rodalies gestionades per Renfe s'informarà de la prohibició si es detecta a un viatger amb patinet elèctric, i igualment es podran fer inspeccions aleatòries amb interventors i agents de seguretat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià