Ribera anuncia un acord amb Brussel·les per a perllongar l'excepció ibèrica fins al 31 de desembre

La vicepresidenta tercera del Govern d'Espanya i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, intervé durant una roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en el Palau de la Moncloa, a 28 de febrer de 2023,
Gustavo Valiente - Europa Press
Publicado: martes, 28 marzo 2023 10:20

   BRUSSEL·LES, 28 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, ha anunciat aquest dimarts un acord amb la Comissió Europea per a estendre l'excepció ibèrica fins al pròxim 31 de desembre que es portarà hui al Consell de Ministres, encara que quedarà pendent l'adopció formal per part de Brussel·les.

   "És una ferramenta que permetrà seguir protegint als consumidors espanyols i portuguesos fins a final d'any", ha assenyalat a la seua arribada a Brussel·les per a participar en la reunió ordinària de ministres d'Energia de la Unió Europea (UE).

   Segons ha explicat la ministra, aquesta decisió suposa, no només una extensió de l'excepció ibèrica que ja s'aplicava, sinó que implica alguns "ajustos per a acomodar-ho", com la referència de preus, que fins ara incrementava en cinc euros al mes, i ara serà "més suau", de prop de dos euros.

   "La corba per la qual cada mes s'incrementava aquesta referència passa a ser perllongada i més suau", ha indicat la ministra, per a explicar que es passarà dels 55 euros de la referència actual fins als 65 euros al desembre.

   No obstant açò, ha assenyalat que si els preus del gas natural es mantenen en els preus actuals, probablement el mecanisme no s'active, encara que en cas necessari, permetria mantindre un preu "raonable", no tan "depenent" de l'evolució del gas natural.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià