Rus veu una "vergonya" la seua acusació i adverteix: "El llavors fiscal Torres i Rosa Pérez van muntar això contra mi"

Archivo - Arxiu - L'expresident de la Diputació i del PP de la província de València, Alfonso Rus, en imatge d'arxiu
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
Publicado: lunes, 5 junio 2023 15:15

   VALÈNCIA, 5 Jun. (EUROPA PRESS) -

   L'expresident de la Diputació i del PP de la província de Valencia Alfonso Rus ha utilitzat la seua última paraula en el juí que se segueix contra ell i altres sis persones més per la peça del 'Call center' del cas Imelsa i ha qualificat de "vergonya" la seua acusació. Així mateix, ha advertit: "Va haver-hi un contuberni entre el fiscal, que aleshores era Vicente Torres, i l'aleshores diputada d'EU Rosa Pérez --encara consellera-- contra mi i van muntar aquesta història. Amb ella es va prometre presumptament a Torres que s'elevaria a l'estrellato".

   Actualment Vicente Torres és masgistrat en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), un càrrec que ocupa des de l'any 2019, després de ser proposat pel govern del Botànic. "Ací és un problema que en eixe moment al senyor se li va gratificar bé i en aquest moment, Pablo Ponce --fiscal del cas-- està ací i està ací", ha assenyalat.

   Rus, per a qui el ministeri pública reclama huit anys de presó en aquesta peça, ha defès que el "únic" que ha vist en aquest juí, que ha quedat vist per a sentència, "és que s'ha divagado i s'ha intentat anar contra mi. I ho han aconseguit", ha lamentat.

   "Va haver-hi un contuberni entre el fiscal Torres i la diputada Rosa Pérez i van muntar aquesta història. Se li va prometre presumptament a Torres que se li elevaria a l'estrellato", ha lamentat. "Això va ser el 2014 i el 2015 hi havia eleccions. Van començar a tirar brossa contra mi als mitjans de comunicació quan hi havia secret de sumari perquè el PP i Rus se n'anaren a la seua casa. I ho van aconseguir".

   "A mi se'm va imputar el 2016 i des de l'any 2014 estan les cintes del sogre --en referència a les gravacions que van originar el procediment--, del gendre, i es va ser ficant porqueria per a les eleccions. Van ficar a Rita Barberá, a Paco Camps, a Eduardo Zaplana i a Alfonso Rus. Rita va morir; Paco va haver de dir 'ací no hi ha res'; a Eduardo li van ficar un paper en el despatx d'un advocat; i Rus no ha sentit ni una prova contra ell", ha criticat.

   I ha agregat en aquest sentit: "Van llançar que tenia històries i empreses al Brasil. I no he estat al Brasil ni tinc empreses allí ni comptes corrent", ha asseverat.

   Abans d'entrar en política, ha agregat, tenia les seues empreses i a 300 empleats, "i ho dic perquè ací pareix que vam venjar de la serra", ha ironitzat. "Porte treballant des dels 14 anys i era milionari", ha ressaltat.

   "Això és una vergonya. No he vist en la meua vida que ningú puga acusar a algun sense proves. I ací, en aquest juí, no hi ha", ha dit. "Solament vaig a dir que no és que siga honrat. És que he sigut honrat sempre. Porte treballant des dels 14 anys i els meus pares m'ho han ensenyat. Porte huit anys esperant. No tinc ni odi. El que sí tinc és incomprensió del que és un juí sense aportar una prova. Ha vingut ací el fiscal, després de huit anys, i se'n van tan tranquils. Està malalt? Que es cure! Jo encara no m'he curat i no em curaré fins que els culpables de la meua denúncia, ho paguen", ha conclòs.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià