Rússia afirma que s'assegurarà que Ucraïna mai supose una amenaça en el futur

Archivo - Arxiu - El representant permanent de Rússia davant Nacions Unides, Vasili Nebenzia
Evan Schneider/UN Photo/dpa - Archivo
Publicado: miércoles, 8 febrero 2023 18:51

   MADRID, 8 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El representant permanent de Rússia davant Nacions Unides, Vasili Nebenzia, ha afirmat aquest dimecres que Moscou s'assegurarà que "mai en el futur" es puguen donar amenaces provinents des d'Ucraïna.

   "Ens assegurarem que mai en el futur hi haja una amenaça per a Rússia o els seus aliats, o per a la cultura russa o l'idioma rus, des del territori d'Ucraïna", ha manifestat el representant diplomàtic rus davant l'ONU.

   Durant la seua intervenció davant el Consell de Seguretat de Nacions Unides, Nebenzia ha afegit també que un altre dels objectius primordials per a Moscou passa per posar-li fre a la "glorificació dels còmplices de (Adolf) Hitler".

   En aquest punt, encara que sense esmentar-ho directament, Nebenzia ha al·ludit a Stepan Bandera, líder de l'Organització de Nacionalistes Ucraïnesos (OUN) i col·laborador amb el règim alemany nazi durant la Segona Guerra Mundial en contra de la Rússia soviètica.

   "Mai més hi haurà glorificació dels còmplices d'Hitler que van matar a centenars de milers de jueus, polonesos i ucraïnesos", ha remarcat Nebenzia, qui ha fixats aquests requisits com "la base" per a futurs acords.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià