La Sagrada Família coronarà les torres dels Evangelistes amb un àngel, un lleó, un bou i un àguila

Publicado 19/9/2019 18:53:50CET
L'arquitecte director de les obres de la Sagrada Família i el president delegat del complex, Jordi Faulí i Esteve Camps presenten l'evolució de les obres de la basílica, a Barcelona, a 19 de setembre de 2019.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 19 Sep. (EUROPA PRESS) -

Les torres dels Evangelistes de la Sagrada Família estaran coronades per les quatre figures que els representen: un àngel a Mateu; un lleó a Marcos; un bou a Lucas, i un àguila a Joan, amb escultures de Xavier Medina Campeny que mesuraran uns nou metres cadascuna.

Els terminals de les torres s'instal·laran en 2021, quan aquestes quatre torres es donaran per finalitzades, han explicat en roda de premsa el president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, i l'arquitecte director de les obres, Jordi Faulí.

Faulí ha assegurat que esbossos de Gaudí defineixen aquestes terminacions de les torres, que compten amb un icosaedre --en el qual es col·locarà un focus per a il·luminar la torre de Jesús-- sobre el qual se situaran les escultures, totes elles amb ales d'uns sis metres.

La torre de María també s'acabarà previsiblement en 2021, i la de Jesús serà l'última a acabar-se, en 2022, i per a fer-ho s'haurà d'elevar la grua més alta que opera actualment: s'ancorarà a la pròpia torre, per a poder seguir amb els treballs i col·locar la creu que la coronarà.

Contador
colaboracio