Sala Ultramar acull l'estrena absoluta de 'Salvaje': crònica negra en l'Albufera dels anys 50

Cartell de Salvaje que estarà a Sala Ultramar
ENTRE4PAREDES PRODUCCIONES
Publicado: martes, 6 junio 2023 17:30

   VALÈNCIA, 6 Jun. (EUROPA PRESS) -

   La companyia valenciana Entre4paredes Producciones porta a la Sala Ultramar de València l'estrena absoluta de 'Salvaje', una obra ambientada en l'Albufera que acosta el públic a la crònica negra espanyola dels anys 50.

   Dirigida per Begoña Tena i amb text d'Irene González, 'Salvaje' podrà veure's del 15 al 18 de juny a Sala Ultramar. És una peça protagonitzada per José Torres, que interpreta a un home solitari, analfabet i adobat en el camp, que viu ocultant al món la seua verdadera personalitat i la seua fosca cerca del que ell considera amor, segons ha explicat la companyia en un comunicat.

   Irene González interpreta a Chelo, una dona humil que arriba a l'Albufera amb el desig de començar una nova vida, després d'una tràgica experiència personal. La casualitat farà que els camins de tots dos personatges es creuen una nit de setembre, just quan acaba de començar la collita en els arrossars.

   Es tracta d'una producció original de gènere negre, "construïda a partir d'una minuciosa documentació, sobre altres successos i testimoniatges de característiques similars". Un drama amb tints de terror, propis d'aquest gènere, poc usual sobre les taules.

   'Salvaje', es representarà a Sala Ultramar del 15 al 18 de juny a les 20 hores per a convidar a "endinsar-se en l'horror d'una situació inhumana que pareix allunyar-se de la nostra cotidianeidad, però que bé podria estar ocorrent a escassos metres de nosaltres".

   S'exposen temes controvertits perquè l'espectador reflexione sobre el concepte de l'amor, lluny de la idea convencional del mateix. Quantes formes possibles hi ha d'estimar? Pot una persona monstruosa sentir amor? Es pot passar de l'odi a l'amor per a sobreviure?

   Aquest espectacle compta amb la col·laboració de 'El Corral de la Olivera' i la col·laboració musical del compositor i intèrpret valencià Rafa Ramos Sania, amb el seu tema 'Lightness'.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià