Un seminari internacional posarà en valor la contribució a la modernitat artística de Manuela Ballester

L'IVAM i La Nau organitzen un seminari internacional sobre Manuela Ballester
IVAM
Publicado: martes, 18 junio 2024 13:20

   VALÈNCIA, 18 Jun. (EUROPA PRESS) -

   L'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) i el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València organitzen un seminari internacional sobre l'obra de l'artista valenciana Manuela Ballester (València, 1908-Berlín, 1994) i la seua contribució a la modernitat artística espanyola.

   El seminari, que se celebra el 20 de juny en les dos institucions, s'emmarca dins de les activitats relacionades amb l'exposició 'Manuela Ballester. Pintar enfront de tot', que acull el Centre Cultural La Nau fins a l'1 de setembre.

    Coordinat per Carmen Gaitán, comissària de la mostra, el seminari pretén oferir una mirada polièdrica de la figura de Manuela Ballester, facilitant una comprensió més profunda de la seua complexitat, la seua rellevància per a l'art espanyol i internacional i la seua capacitat per a sobreeixir en el desafiador entorn creatiu que enfrontaven les dones.

   El programa de la jornada comença a les 9.30 hores a La Nau amb una visita guiada a la mostra per a traslladar-se posteriorment a l'auditori Carmen Alborch de l'IVAM, on Carmen Gaitán oferirà una conferència inaugural en la qual aprofundirà en la influència del luminismo en el treball retratístico i de paisatge de Ballester i en el compromís social en la seua obra.

    Així mateix, al llarg de tres taules redones s'analitzarà el context valencià en el qual es va formar com a artista, de la mà de Mª del Carmen Agulló i Clara Solbes; s'examinaran les múltiples oportunitats que la pàgina impresa va oferir a Manuela Ballester i el seu treball en mitjans gràfics, especialment en les revistes que va dirigir, amb la participació de Manuel Aznar, Michel Otayek, Alejandra Vela i Ester Alba i s'observaran els interessos culturals i compromisos polítics que va mantindre al llarg de la seua vida junt amb les reflexions de Liliane Cuesta Davignon, Ute Seydel i Miguel Cabanyes Bravo i Carmen Gaitán.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià