Sumar replica a Podem que el seu pes en llistes està garantit i no dilata el termini: registra la coalició

Archivo - Arxiu - La vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, intervé durant l'acte de Sumar al poliesportiu Antonio Magariños, a 2 d'abril del 2023, a Madrid, (Espanya).
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo
Publicado: viernes, 9 junio 2023 16:20

   "No acceptarem que Podem ens porte a l'escenari d'Andalusia", en referència a l'accidentat registre de la coalició 'Per Andalusia'

   MADRID, 9 Jun. (EUROPA PRESS) -

   Sumar ha replicat a la líder de Podem, Ione Belarra, que la presència i representació del partit morat en la coalició està "àmpliament garantida" i que aquesta vesprada la registraran en la Junta Electoral sense dilatar més les negociacions.

   "No acceptarem que Podem ens porte a l'escenari d'Andalusia", han indicat des de la formació que lidera la vicepresidenta segona en al·lusió a l'accidentat registre de la candidatura 'Per Andalusia' (Podem, IU i Més País) en els últims comicis autonòmics en aquesta regió, que es va produir poc abans del límit del termini legal.

   Per tant, des de Sumar remarquen que Podem té llocs suficients en les futures llistes electorals, "com no podia ser d'una altra forma" amb la proposta de pacte que han traslladat als morats.

PODEM DIU QUE ESTARÀ PERÒ NO ACCEPTA "VETO" A MONTERO

   No obstant això, Belarra ha criticat que amb l'oferta del partit instrumental de Díaz corren risc de no traure diputats al Congrés i que l'equip de la vicepresidenta ha incidit que la ministra d'Igualtat, Irene Montero, és un "obstacle insalvable" per a poder gestar la confluència àmplia entre una quinzena de partits progressistes.

   D'aquesta forma, ha instat a continuar negociant per a replantejar els termes de l'acord, atés que no accepten el veto a la dirigent habitada i es pot arribar a un acord sense haver d'esperar a l'últim minut de termini.

   "Des de l'equip negociador de Yolanda Díaz se'ns ha traslladat que la presència d'Irene Montero en l'equip que concórrega a les pròximes eleccions generals és un obstacle insalvable per a aconseguir un acord d'unitat", ha llançat la líder del partit morat en la seua al·locució.

   Sobre este tema, Belarra ha reconegut que li "entristeix profundament" que Díaz, a través dels seus negociadors, propose que l'acord de coalició amb Sumar es construïsca sobre l'exclusió de Montero, que ha "portat les transformacions feministes més lluny que ningú abans en aquest país".

   Després de lloar les normatives que ha impulsat la titular d'Igualtat, ha recriminat que se'ls demane "sacrificar" al seu principal actiu polític, per a relatar que Montero s'ha posat ha disposició del partit i "fer el que fóra necessari" en favor de la unitat, en al·lusió a la seua retirada voluntària de les llistes.

   No obstant això, Belarra ha subratllat que la seua resposta com a líder de Podem i de la resta de membres del secretariat és que el seu veto és "no solament una injustícia sinó un tremend error polític".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià