Teatre Micalet reposa l'obra que recorda l'atemptat contra Fuster i acosta la seua figura a noves generacions

El Teatre Micalet reposa  'Bomba va, bomba ve, Joan Fuster'
MICALET
Publicado: martes, 28 marzo 2023 10:26

   VALÈNCIA, 28 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La Companyia Teatre Micalet recupera l'espectacle 'Bomba va, bomba ve, Joan Fuster', amb el qual ja al setembre es va sumar a la commemoració del centenari del naixement de l'assagista.

   El muntatge recorda l'atemptat terrorista que va patir l'escriptor l'11 de setembre de 1981 i es va estrenar el mateix dia del succés quaranta-un anys després. Ara, de nou, des del 30 de març fins al 2 d'abril, es podrà reviure aquesta peça que ret homenatge a l'erudit de Sueca, informa la sala en un comunicat.

   La matinada de l'11 de setembre de 1981 dos bombes van explotar en la casa de Joan Fuster, en el número 10 del carrer Sant Josep de Sueca. Pedro Mallol i Guille Zavala encarnen els personatges dels jóvens que l'11 de setembre de 2022 troben el primer informe de la Brigada d'Informació de la Policia de València i que, com també l'escriptor (sota la veu de Pilar Almería i ara Laura Sanchis), no poden evitar els "però", els "així i tot", i els dubtes sobre el que va ocórrer realment.

   Teatre Micalet ha possibilitat la creació del text acollint en residència aquest projecte d'investigació. L'actriu i directora valenciana Laura Sanchis és l'autora del text on s'aborda la figura de Joan Fuster.

   L'atemptat va estar el punt de partida d'aquest espectacle que, a través d'un "minuciós" treball d'investigació en el qual s'ha recopilat i estudiat documentació i s'han realitzat entrevistes, tracta d'aproximar "de manera lleugera i accessible la figura de Fuster a les noves generacions".

   Les entrades es poden aconseguir en la web oficial del Teatre Micalet o en taquilla una hora abans de cada funció.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià