Tempestats i precipitacions activen demà els avisos en una dotzena de CC.AA de la mitat nord peninsular

Una dona amb paraigua sota la pluja, a 29 de maig del 2023, a Madrid (Espanya).
Diego Radamés - Europa Press
Publicado: viernes, 2 junio 2023 18:52

   MADRID, 2 Jun. (EUROPA PRESS) -

   Tempestats i precipitacions activaran aquest dissabte els avisos en una dotzena de comunitats autònomes, en una jornada marcada per ruixats i tempestats localment fortes a l'interior de la mitat nord, Balears i les muntanyes del sud-est peninsular, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

   En concret, estaran en risc per tempestats i precipitacions Aragó, Astúries, Balears (Menorca, Eivissa i Formentera, per pluges i Mallorca per pluges i tempestats), Cantàbria, Castella i Lleó (avisos a Àvila, Burgos, León, Palencia, Salamanca, Soria i Zamora), Castella-la Manxa (Guadalajara), Catalunya, Galícia, Navarra, La Rioja, País Basc i Comunitat Valenciana.

   Aquest dissabte sespera que la inestabilitat continue afectant a la major part del país, amb intervals nuvolosos, i nuvolositat d'evolució diürna i arruixades i tempestats quasi generalitzats en l'interior peninsular, que podran ser localment fortes i amb graníssol en l'interior de la mitat nord, Balears i les muntanyes del sud-est peninsular.

   Per contra, seran menys probables i més febles en zones de litoral i a Canàries.

   Quant a les temperatures, experimentaran pocs canvis mentre que predominaran els vents de component aquest en l'àrea mediterrània i del nord en la costa oest de Galícia i Canàries. Seran fluixos variables en la resta del país.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià