Torna la calor, amb més de 35ºC, i les nits tropicals a partir del dimecres

Archivo - Arxi - Algunes persones esperen en el carrer fins a poder tornar a les seues cases després de gaudir de les festes de Nit de cap d'any, a 1 de gener de 2023, a Madrid (Espanya).
Carlos Luján - Europa Press - Archivo
Publicado: viernes, 9 junio 2023 17:56

   MADRID, 9 Jun. (EUROPA PRESS) -

   Les temperatures ascendiran de forma progressiva a partir de mediats de la setmana vinent i el mercuri tornarà a marcar 35 graus centígrads (ºC) o més en les valls dels grans rius i tornaran les nits tropicals, en les quals els termòmetres no baixen de 20ºC, segons espera eltiempo.es.

   Després d'un inici de juny amb valors més frescos del normal per a aquestes dates en gran part del país i els descensos que va deixar la borrasca Óscar, el mercuri ha començat ja a recuperar-se i des de mitjan setmana vinent pujaran de manera progressiva fins a aconseguir valors propis d'estiu.

   En concret, tant el dilluns com el dimarts les temperatures encara seguiran alguna cosa suaus i encara es registraran tempestats en diferents parts del territori però en les valls de l'Ebre i del Guadalquivir se superaran els 30ºC, un valor que anirà augmentant a partir del dimecres.

   Des de mitjan setmana vinent augmentarà l'estabilitat i les temperatures superaran els 25ºC a l'interior de la Península, Balears i Canàries, encara que seran més baixes en l'àrea Cantàbrica, entorn de Pirineus, sistema Central i Ibèric. Eixe dia podrien aconseguir els 33ºC en punts de la vall del Guadalquivir.

   Segons eltiempo.es, el dijous tornaran a pujar i en general seguiran pujant durant la segona mitat de la setmana pel que el divendres estaran per damunt de la mitjana en moltes zones del país, especialment en les valls dels grans rius.

   Per exemple, pronostica que el dijous arribaran a 35ºC a Còrdova, mentre a Lleida, Zaragoza, Ciudad Real, Múrcia i Càceres podrien aconseguir o fins i tot superar els 30ºC. A partir del divendres es podrien aconseguir valors encara més alts.

   Quant a la nits, indica que ja s'han registrat algunes mínimes superiors a 20ºC en punts del Cantàbric la matinada d'aquest divendres, quan les mínimes no van baixar de 20,8ºC en Beasain (Guipúscoa) i la setmana vinent les mínimes seguiran sense grans canvis i de nou s'esperen nits tropicals en moltes zones, com per exemple en zones del Cantàbric més oriental, en tota la costa mediterrània i també de forma puntual a les valls de l'Ebre i Guadalquivir, a més de Canàries.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià