'Trencant en verd', el projecte més votat per a reformar el Campus de Tarongers de la Universitat de València

'Trencant En Verd', El Projecte Més Votat Per a Reformar El Campus De Tarongers De la Universitat de Valncia
UV
Publicado: jueves, 20 octubre 2022 14:20

   Mestre anuncia que s'inicien els treballs de contractació de la redacció del projecte final i confia a iniciar la reforma aquest curs

   VALNCIA, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -

   El projecte 'Trencant en verd' ha resultat el mes votat --amb el 65,81% dels vots emesos-- en la consulta a la comunitat universitria sobre la reforma del Campus de Tarongers de la Universitat de Valncia (UV).

   La rectora, Mavi Mestre, ha donat a conéixer el resultat de les votacions, que ha quedat de la següent manera: la proposta 'Obrint Pas' ha obtingut el 15,86% dels vots; 'Hspera', el 18,33% i 'Trencant en verd', el 65,81%.

   'Trencant en verd' proposa una srie d'operacions urbanes per a transformar l'emplaament en un lloc on ocorre la vida més enll de l'aula, del despatx, de les estades interiors.

   I advoca per "una universitat entesa com a lloc de coneixement que abasta tota la dimensió humana: les relacions entre individus, la collaboració, el descans...", segons expliquen els seus impulsors.

   El projecte proposa un buidatge del paviment atenent a les diferents escales del lloc. En les obertures generades es realitzen dos tipus d'intervenció: la disposició d'extenses zones verdes o la substitució del paviment existent.

   La connexió entre espais cobra especial importncia a l'hora de determinar en quins punts es disposen zones verdes i en quals es realitza un canvi de paviment.

   A nivell global es defineix l'eix entre els edificis situats al nord de la parcella com a lloc de gran activitat i pas, d'accés als edificis principals. Aquest eix i la manera d'actuar en ell s'estén des del sector de Dret fins al de Magisteri, potenciant així la connexió entre les dos parts del campus.

   L'eix inferior entre els aularis de Dret es configura com una gran zona d'estada, de menor pas de persones, en el qual s'obri i predomina la vegetació. Així mateix, es connecta la plaa de la biblioteca amb la zona del parc central component així el pulmó verd de la intervenció.

PRIMERA VEGADA EN LA HISTRIA

   Per primera vegada en la histria, alumnat, Personal d'Administració i Servicis, Investigador, Investigador en Formació (i Docent i Investigador que desenvolupen les seues activitats en el Campus de Tarongers han votat com ser el futur d'aquesta installacions.

   Un jurat va seleccionar tres projectes d'un total de nou presentats.

   Els triats van ser sotmesos a votació entre el 19 de setembre i el 19 d'octubre, per un procediment electrnic que ha garantit un únic vot per persona, recalquen fonts de la institució acadmica.

   La rectora Mestre, al costat del vicerector d'Infraestructures, Justo Herrera, la degana de la Facultat de Magisteri, Ana Botella, i el gerent de la Universitat han presentat els resultats de la votació.

   El projecte seleccionat rebr 8.000 euros, el segon es porta 4.000 euros, i 2.000 el tercer.

   Després d'agrair la participació de la comunitat universitria, del jurat i dels servicis tcnics de la UV, així com dels estudis participants, la rectora ha informat que s'inicien els treballs de contractació de la redacció del projecte final, així com la presentació de documentació, permisos i llicncies, confiant a iniciar el projecte de reforma aquest mateix curs.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià