Trudeau anuncia l'arribada de "centenars de bombers" d'EUA per a les tasques d'extinció dels incendis

Incendi forestal en Kamloops, el Canadà
DARRYL DYCK / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO
Publicado: jueves, 8 junio 2023 10:16

   Biden ordena desplegar "tots els recursos federals d'extinció d'incendis disponibles" per a sufocar els incendis forestals

   MADRID, 8 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, ha anunciat aquest dimecres l'arribada de "centenars de bombers nord-americans" al Canadà per a fer front als incendis que afecten a diverses zones del país, el fum del qual ha aconseguit alguns punts de la costa est dels Estats Units.

   Trudeau, que ha indicat que hi ha més bombers "en camí", ha mantingut una telefonada amb el president dels Estats Units, Joe Biden, a qui li ha agraït "tota l'ajuda que els nord-americans estan prestant mentre seguim lluitant contra aquests devastadors incendis forestals".

   Biden, per la seua banda, ha ordenat desplegar "tots els recursos federals d'extinció d'incendis disponibles que puguen ajudar ràpidament a sufocar els incendis que afecten a les comunitats canadenques i nord-americanes".

   "Fins avui, els Estats Units ha desplegat més de 600 bombers i personal de suport, així com altres mitjans d'extinció, per a poder respondre els incendis", resa un comunicat de la Casa Blanca.

   A més, Trudeau i Biden han conversat sobre la "cooperació continuada" per a previndre els incendis forestals i fer front a les repercussions sanitàries que aquests incendis tenen en les nostres comunitats".

   D'altra banda, el cap de Govern canadenc ha remarcat que aquests incendis estan afectant a les rutines diàries, les vides i els mitjans de subsistència, i la qualitat l'aire. "Estem veient cada vegada més aquest tipus d'incendis a causa del canvi climàtic", ha asseverat, al mateix temps que ha indicat que la seua Administració treballarà, també "amb socis de tot el món", per a "fer front al canvi climàtic i abordar els seus efectes".

   El Canadà, que ha patit enguany la crema de quatre milions d'hectàrees per incendis forestals, tenia registrats el dimarts més de 400 focs. El clima sec i els forts vents han contribuït a l'expansió de les partícules cap als Estats Units, procedents principalment de Quebec i Nova Escòcia.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià