El TSJCV modifica la condemna de dos dels 'Bocanegra' pel tiroteig mortal de Torrent i eleva la pena màxima a 40 anys

Archivo - Arxiu - Els tres 'Bocanegra' acusats del tiroteig mortal al cementeri de Torrent
ROBER SOLSONA - Archivo
Publicado: viernes, 14 junio 2024 18:07

   Revoca parcialment la sentència de l'Audiència i considera al pare coautor i no mer còmplice dels assassinats

   Confirma els 49 anys i mig de presó per al fill, rebaixa fins als 45 anys i 6 mesos la de la mare i eleva de 21 a 45 la del pare

   VALÈNCIA, 14 Jun. (EUROPA PRESS) -

   La Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha estimat en el seu major partix un recurs d'apel·lació de la Fiscalia i ha fixat en 40 anys --en lloc dels 25 fixats per l'Audiència-- el màxim de compliment efectiu de les penes imposades als tres acusats pertanyents al clan dels 'Bocanegra' --un matrimoni i el seu fill-- de la mort a tirs de dos homes i les lesions causades a un tercer al cementeri de la localitat valenciana de Torrent l'1 de novembre del 2021.

   La sentència d'apel·lació, consultada per Europa Press, que pot ser recorreguda ara en cassació davant del Tribunal Suprem, confirma els 49 anys i mig de presó per al fill, qui va efectuar materialment els trets, però rebaixa fins als 45 anys i sis mesos la condemna a la seua mare, mentre que eleva de 21 a 45 anys la del pare, en considerar-ho coautor i no mer còmplice dels assassinats.

   La resolució, que pot ser recorregut en cassació davant del Tribunal Suprem, revoca parcialment la dictada al desembre del passat any per l'Audiència Provincial de Valencia després de la celebració de juí amb jurat popular. L'Audiència va imposar llavors a un dels acusats i a la seua mare, com a autors de dos delictes d'assassinat consumats i un altre d'intent, sengles penes de 49 anys i mig de presó, amb un límit màxim de compliment efectiu de 25 anys.

   Per contra, va imposar 21 anys al pare i marit, respectivament, dels anteriors, per considerar-ho si escau còmplice i no coautor d'estos delictes d'assassinat. En els tres casos, les penes incloïen també les corresponents a un delicte de tinència il·lícita d'armes.

   La sentència d'apel·lació emesa ara confirma els 49 anys i mig de presó per al fill, qui va efectuar materialment els trets, però rebaixa fins als 45 anys i sis mesos la condemna a la seua mare, mentre que eleva de 21 a 45 anys la del pare, en considerar-ho coautor i no mer còmplice dels assassinats.

   A més, la Sala civil i Penal del TSJCV corregix la sentència d'instància per apreciar "un error" en l'aplicació de l'article 76 del Codi Penal i establix en 40 anys, en lloc dels 25 fixats per l'Audiència, el màxim de compliment efectiu de les penes de presó per a tots els condemnats.

   Respecte a les indemnitzacions per a les víctimes i els seus familiars, l'Alt Tribunal valencià manté l'import total, proper als 568.000 euros, amb l'excepció de declarar la responsabilitat civil conjunta i solidària per als tres condemnats.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià