La UA estrena dos laboratoris d'investigació en Ciències de l'Esport per a millorar el rendiment esportiu

La UA estrena dos laboratoris d'investigació en Ciències de l'Esport per a millorar el rendiment esportiu
UA
Publicado: lunes, 6 febrero 2023 18:06

   ALACANT, 6 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La Universitat d'Alacant (UA) ha estrenat dos nous laboratoris d'investigació en Ciències de l'Esport, d'entrenament i anàlisi del moviment que tenen per objecte l'estudi del comportament de l'ésser humà quan rep diferents estímuls per a millorar el seu rendiment esportiu i analitzar la tècnica, segons ha indicat la institució acadèmica en un comunicat.

   La rectora de la UA, Amparo Navarro, ha inaugurat aquest dilluns les noves instal·lacions del Servici d'Esports, en un acte que ha comptat amb la participació dels vicerectors d'Infraestructures i Sostenibilitat i Seguretat Laboral i de Cultura, Esports i Extensió Universitària, Salvador Ivorra i Catalina Iliescu, el director del secretariat d'Esports, Roberto Cejuela, i el director d'Esports, Rafael García.

   La rectora ha assistit a la posada en funcionament de dos laboratoris d'investigació en Ciències de l'Esport. Aquests nous espais d'entrenament i anàlisi del moviment estudiaran el comportament de l'ésser humà quan rep diferents estímuls per a "millorar el seu rendiment esportiu i analitzar la tècnica de moviment, per a crear ensenyaments i aprenentatges més òptims".

   Els laboratoris tenen ús docent per a les classes del Grau en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, d'investigació i innovació del seu professorat i d'aplicació en l'entrenament dels diferents equips de la secció federada i esportistes de la UA.

   A més dels nous laboratoris d'investigació, el Servici d'Esports també ha inaugurat les noves instal·lacions de les seues oficines, que es traslladen del pavelló esportiu als antics vestuaris exteriors, al costat de les pistes de tennis. Consten de 12 oficines, un gabinet de fisioteràpia, un aula, un magatzem i el control d'accés.

   L'edifici ha sigut remodelat "totalment" i ara compta amb oficines espaioses per a tot el personal, amb grans finestrals que aporten llum exterior i ventilació. En l'accés de les noves oficines s'han penjat fotos d'esportistes i entrenadors de la UA que han participat en Jocs Olímpics.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià