La UPV i Confecomerç col·laboren en una nova càtedra per a fomentar la innovació en el teixit comercial valencià

Firma del conveni entre UPV i Confecomer per a la creació de la Ctedra de Comer
UPV
Publicado: martes, 17 mayo 2022 18:49

   VALNCIA, 17 May. (EUROPA PRESS) -

   El rector de la Universitat Politcnica de Valncia (UPV), José E. Capilla, i el president de Confecomer, Rafael Torres, han subscrit aquest matí l'acord per a l'impuls de la Ctedra de Comer Confecomer, que té com a finalitat promoure l'anlisi, investigació i innovació del teixit comercial de la Comunitat Valenciana.

   En l'acte, el president de Confecomer, Rafael Torres ha assenyalat que "aquesta actuació permetr, a través de la tasca acadmica i de l'estudi científic, detectar desafiaments i oportunitats d'un sector estratgic, un motor econmic fonamental per a la dinamització econmica dels municipis i ciutats de la nostra autonomia".

   "La transferncia de coneixement a través de la investigació suposar una aportació interessant per a promoure i posar en valor l'exercici de l'activitat comercial en els territoris. És la primera vegada que a la Comunitat Valenciana de la m de la nostra organització es desenvolupa aquesta Ctedra de Comer, una iniciativa que, coincidint amb el canvi global que vivim, aportar un major coneixement sobre la situació actual del teixit empresarial format per pimes, micropymes i autnoms del comer valenci", ha asseverat.

   Per la seua banda, José E. Capilla ha agrat la confiana de Confecomer en la Politcnica: "Trobareu un aliat en la nostra universitat, en aquests temps de reptes i canvis accelerats".

   La directora de la Ctedra, la professora de la UPV Carmen Escribá, explica que es treballar per a incrementar la visibilitat i la competitivitat del comer de la Comunitat Valenciana: "És un sector molt important, que representa el 12% del PIB i que és una font de riquesa local i de generació d'ocupació", afirma.

   La investigació i l'intercanvi de coneixements seran les dos grans línies de collaboració entre la UPV i Confecomer, segons Escribá. "Un primer projecte se centrar en l'anlisi de la situació del comer minorista de la Comunitat Valenciana i a proposar accions que responguen els reptes que es presenten", afirma la investigadora. L'intercanvi de coneixements es donar a través de jornades de carcter tcnic, conferencies seminaris i accions formatives.

   A l'acte de firma del conveni han assistit membres de les dos organitzacions com la secretria general de Confecomer, Amparo Barroso, la vicerectora d'Ocupació i Formació permanent de la UPV, M Dolores Salvador i la directora de la Ctedra, Carmen Escribá. La Ctedra de Comer Confecomer est adscrita a la Facultat d'Administració i direcció d'empreses de la UPV i collaborar a més amb altres departaments i instituts de la universitat per al desenvolupament de les seues accions.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià