La UV celebra el 25 aniversari de la Mostra de Teatre Universitari amb 15 espectacles entre abril i juny

Mostra de Teatre Universitari
UV
Publicado: martes, 19 abril 2022 10:31

   VALNCIA, 19 Abr. (EUROPA PRESS) -

   La Universitat de Valncia (UV), a través de l'Aula d'Arts Escniques i la Fundació General UV, commemora el 25 aniversari de la Mostra de Teatre Universitari amb una programació especial que inclou la posada en escena de 15 espectacles entre els mesos d'abril i juny.

   El certamen ha sigut el resultat visible, al llarg dels anys, de les classes rebudes per l'alumnat d'Arts Escniques cada curs en els tallers permanents, una iniciativa acadmic-cultural engegada en 1985 pel primer director de l'Aula de Teatre, Ramón Rosselló, amb seu en la recentment recuperada Sala Palmireno i amb la qual van continuar els seus hereus acadmics: Ferran Grau i Laura Monrós, directora de l'Aula en l'actualitat.

   "L'esperit de la Mostra és posar en comú el treball que estan fent-se en les diferents aules universitries", explica la professora Laura Monrós, qui destaca la inclusió de la dansa en les arts escniques de la Universitat de Valncia en 2016 i la collaboració, a continuació, del Servici de Dinamització i Informació de la UV amb la Mostra mitjanant la lectura dramatitzada de l'obra guanyadora dels Premis d'Escriptura de Creació, en la modalitat de Teatre, com a obertura de l'esdeveniment cultural universitari.

   Així, enguany la inauguració de la Mostra ser a crrec de l'obra 'All que passa mentre passa la vida', d'Óscar Palomares Navarro que, amb direcció de Núria Martín, donar el tret d'eixida al cicle el prxim 27 d'abril en un acte de presentació que tindr lloc en la Sala Matilde Salvador de la Nau, a les 19 hores.

   La programació especial en aquestes noces de plata es desenvolupar a partir d'aquest moment i fins a juny en la Matilde com a espai central. No obstant a, i segons apunta Laura Monrós en un comunicat, "l'objectiu és portar les arts escniques a altres espais universitaris" i, per tant, es completar, durant la primera setmana de maig, amb un programa de monlegs en les cafeteries dels tres campus que actuar com a "esdeveniment multiplicador del 25 aniversari de la Mostra", dins del programa Cultura als Campus de la Universitat.

   Es tracta de monlegs professionals a crrec de Jesús Manzano i Carol Tomás, els dies 2 i 4, respectivament, en Blasco Ibáñez; Rafa Alarcón, el dia 3 en Tarongers; i Arnau Soler, el dia 5 en l'ETSE (Burjassot). Veure els horaris en la programació completa.

   Eixe "esperit d'unió" entre les aules teatrals universitries va fer que l'Universitat de Valncia fora amfitriona, durant més de dos dcades, dels grups de l'Autnoma de Barcelona, de la Universidade de Vigo, de la Carlos III de Madrid, de la Universitat de les Illes Balears, de la Universitat de Múrcia i de les universitats públiques valencianes.

   Un esperit, apunten des de la institució acadmica, que es manté i que, en el 25 aniversari de la Mostra, rebr a les universitats de Múrcia, d'Alacant i de Castelló. La primera d'elles actuar el divendres 29 d'abril, sota la direcció de David García Coll, per a interpretar una nova versió de 'La comedia de los errores' de Shakespeare.

   Al maig, els dies 4 i 5, ser el torn del grup Dans la Cage que, amb una entrevista-espectacle, interpretar 'Matéi Visniec dans la cage'; el dia 6, l'Aula de Teatre Carles Pons de la UJI de Castelló interpretar 'OPUS 2022', amb direcció de Toni Aparisi; els dies 12 i 13, l'alumnat dels tallers de teatre i dansa de primer nivell de la Universitat de Valncia, impartits per Jorge Picó i Christine Cloux, posaran en escena 'La fbrica de les paraules', obra basada en el conte d'Agns de Lestrade i Valéria Docampo; el 18 i el 19, li tocar interpretar a l'alumnat de Pep Sanchis, pertanyent al Taller de Teatre de segon nivell de la UV, amb la creació collectiva 'Parlem?'; i els dies 25, 26 i 27, també amb direcció de Pep Sanchis, ASSAIG-Grup de Teatre de la Universitat de Valncia estrenar la seua última producció, 'Escolta'm' d'Emili Chaqués.

ESCENA ERASMUS

   Al juny (dies 1, 2 i 3), el projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de Valncia iniciar la seua gira d'estiu, amb el suport de la Diputació de Valncia, que en 2022 estar dedicada a l'Any Europeu de la Joventut amb l'estrena de l'obra 'El desig de la joventut' de Maribel Baiona, Guada Sáez, Daniel Tormo, Mohamed Dourasse i Anna Marí, amb direcció de Josep Valero.

   Els dies 8 i 9, el Grup de Teatre La Nau Gran pujar a les taules amb l'obra 'Vamos a contaros cuentos', amb guió i direcció de Clemente Carrasco; el dia 10, la Mostra donar la benvinguda a l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant que, sota les directrius de Morgan Blasco, interpretar 'El proceso de la sombra de un burro' de Friedrick Dürrenmatt; i posar el fermall d'or a la Mostra 'Divinas palabras', el clssic de Valle-Inclán interpretat per l'alumnat del Taller de Teatre Permanent per a majors de 55 anys, que han aprs els trucs sobre l'escenari de mans de Tono Berti i Pura Marco.

   Tots els espectacles de la Matilde Salvador comenaran a les 19.00 hores, excepte, el del divendres 10 de juny ('El proceso de la sombra de un burro') que ser a les 20.00 hores, i la reserva d'entrades pot realitzar-se en La Tenda de la Universitat o en la web https://events.fundacio.es/o/5

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià