La UV convoca el programa Col·laborAcció per a la inserció sociolaboral de persones universitàries amb discapacitat

Archivo - Arxiu - Edifici del Rectorat de la UV
UV - Archivo
Publicado: lunes, 9 mayo 2022 16:36

   VALNCIA, 9 May. (EUROPA PRESS) -

   La Universitat de Valncia (UV), a través del servici UVocupació, ha obert el termini d'inscripció en la segona edició del programa d'inserció sociolaboral de persones universitries amb discapacitat CollaborAcció, un projecte específic i experimental d'orientació, formació, intermediació laboral, socialització en el lloc de treball i mentorització, finanat per Labora, el servici públic d'ocupació de la Generalitat Valenciana.

   Poden optar a una plaa dins del programa les persones amb discapacitat (certificat igual o superior al 33%) matriculades en els últims cursos de Grau o en Postgrau, així com titulades en qualsevol de les universitats públiques valencianes, que es troben en cerca de treball i que tinguen interés a gaudir d'un acompanyament personalitzat en la seua inserció professional i/o desenvolupament de carrera.

   A més, la segona edició de CollaborAcció ofereix als seus usuaris/as la possibilitat de participar en una proposta de 'mentoring' durant i després del procés d'inserció, un acompanyament que far un/a professional amb discapacitat en actiu, compartint les seues experincies personals i professionals amb la persona mentoritzada.

   El programa, executat per l'rea de discapacitat d'UVocupació, posar a la disposició de les persones inscrites un servici d'orientació laboral individualitzat, accions formatives i intermediació laboral amb empreses, així com un acompanyament en el procés d'incorporació i socialització en el lloc de treball, i facilitar a l'organització ocupadora una Guia d'Acolliment de la Discapacitat en l'Empresa, amb l'objectiu de facilitar l'ptima incorporació al mercat de treball de les persones aspirants.

UN 20% D'INSERCIONS EN 2021

   CollaborAcció és un projecte experimental que, amb el suport de Labora, proposa un pla pioner d'acolliment en l'empresa que afavorisca la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat.

   El programa s'articula mitjanant dos accions claus: l'acompanyament a l'organització i a la persona amb discapacitat per a assegurar l'xit de la plena inclusió en el procés d'incorporació al seu lloc de treball, i l'elaboració d'una guia que ofereix a les empreses la informació necessria per a resoldre dubtes, així com per a facilitar vies i mtodes d'inserció o desenvolupament professional del collectiu amb discapacitat, detalla la institució acadmica en un comunicat.

   En aquest programa específic i pioner van participar l'any passat 85 persones amb discapacitat, totes elles amb titulació universitria i inscrites en el portal d'ocupació de la Universitat de Valncia. Al llarg del programa, es van realitzar 96 entrevistes individualitzades i 696 assessoraments; i es van impartir quatre tallers formatius amb l'objectiu de dotar a l'usuari de competncies per a l'ocupació, com la preparació d'un speed networking, la preparació d'una entrevista de selecció presencial o en línia, competncies en noves tecnologies i formació en teletreball eficient.

   Entre maig i octubre, mesos en qu es va desenvolupar el programa, es van publicar prop de 106 ofertas de empleo qualificades, dirigides específicament a persones amb un certificat de discapacitat igual o superior al 33%.

   Les insercions van ser 17 de les 85 persones participants en CollaborAcció, és a dir, un 20%. Aquesta xifra té especial valor per al programa perqu aquest no contemplava un objectiu d'insercions quan es va iniciar.

   Sobre aquestes contractacions, el 65% de les persones inserides eren dones, el 53% tenia més de 35 anys i el 47% presentava una discapacitat física. Sobre el tipus de contracte, va prevaldre la contractació temporal a jornada completa.

   Una altra dada destacada, subratllen des de la UV, va anar l'acompanyament realitzat per UVocupació a 23 persones en la seua inserció en el món laboral: sis que van comenar la seua relació contractual abans de l'inici de CollaborAcció i 17 que ho van fer durant el transcurs del programa. Aquest acompanyament va consistir en tres fases temporals --en el mes, als tres mesos i als sis mesos-- per a atendre a la persona i a l'organització en les diferents etapes del procés d'adaptació al lloc de treball.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià