La UV organitza aquest dimecres una jornada per a entendre Palestina i el seu patrimoni

Vista del cas antic de la ciutat vella d'Hebron
COLECCIÓN G. ERIC EDITH MATSON
Publicado: martes, 20 febrero 2024 14:33

   VALÈNCIA, 20 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La Universitat de València ha organitzat per a aquest dimecres una jornada per a entendre Palestina i el seu patrimoni, organitzada per l'Observatori de Patrimoni Cultural i Aldea Global de la UV, amb la col·laboració del Laboratori d'Epistemologies del Sud de la institució.

    Amb la presència d'experts en dret internacional humanitari, història i comunicació, la jornada pretén oferir "diverses mirades i interpretacions de la història, la cultura, el patrimoni i l'actualitat de Palestina-Israel en un moment de màxima tensió i atenció mediàtica i política cap a aquest racó del Mediterrani", segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

   La jornada constarà d'una taula redona-col·loqui al matí, a les 12.00 hores, en la qual participaran docents de l'Institut de Drets Humans de la UV: Jorge Ramos Tolosa, professor del departament d'Història Moderna i Contemporània; Raquel Vanyó, professora de Dret Internaciona; Joan Marc Ferrando Hernández, professor de Dret Internacional; Germán Caballero, fotoperiodista de Levante-EMV i Ibrahim Omar, xef palestí i ambaixador de la gastronomia palestina a València.

    L'acte estarà presentat per Marisa Vázquez d'Ágredos, directora de Patrimoni de la Universitat de València. La jornada se celebrarà a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, amb entrada lliure i limitada a l'aforament del recinte.

   A la vesprada, a les 17.30 hores, hi haurà un col·loqui amb motiu de la presentació de la nova edició actualitzada del llibre 'Palestina. Una Història essencial' (Sembra Llibres), de Jorge Ramos Tolosa i es presentarà i projectarà el documental (19 hores) 'Filles de la Nakba', amb la seua directora, Estel·la Vidal.

   Des d'octubre 2023 a Franja de Gaza s'han perdut incomptables vides humanes i també patrimoni cultural i natural, en la seua respectiva dimensió material i immaterial. Solament en patrimoni cultural, es considera que més de 200 dels 325 llocs que a Gaza tenen importància històrica, arqueològica, natural, religiosa, han sigut destruïts, la qual cosa equival a més d'un 60 per cent, segons la institució.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià