València renovarà la col·laboració amb Metges del Món per a atendre a persones en situació de prostitució

Conveni amb Metges del Món
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Publicado: lunes, 20 mayo 2024 11:53

   VALÈNCIA, 20 May. (EUROPA PRESS) -

   La Regidoria d'Igualtat renovarà el conveni de col·laboració que manté amb Metges del Món des de l'any 2020. Aquest acord, amb una dotació de 35.000 euros anuals, està dirigit a atendre de manera integral a persones en situació de prostitució en els barris de la ciutat, segons ha informat l'Ajuntament de València.

   Al respecte, la regidor, Rocío Gil, després de visitar les instal·lacions de l'entitat, ha assenyalat seguiran treballant "de la mà d'entitats que, com a Metges del Món, desenvolupen una gran labor social a València".

   Segons les dades d'aquesta associació, el 2023, el 22% de persones ateses en Metges del Món van recórrer als seus serveis per primera vegada, mentre que al 78% restant ja se li realitzava un seguiment habitual.

    "Les persones ateses majoritàriament són dones (82), si ben les dades de la memòria revelen que també es va atendre a 19 dones transsexuals i a dos homes", ha detallat l'edil. Quant al perfil de les persones assistides, l'edat mitjana predominant ha oscil·lat entre els 35-44 anys. A més, entorn del 80% del total de persones ateses eren estrangeres, mentre que el 20% eren espanyoles.

    Per nacionalitats, les xifres mostren que el país de procedència més habitual ha sigut Romania, seguit de Colòmbia i Espanya, ha explicat Rocío Gil. Fins hui, les intervencions s'han donat gràcies a les rutes que realitza el Bus Solidari per diferents zones de la ciutat, com Velluters o Natzaret, parant esment psicosocial, sanitària, així com organitzant tallers individuals.

   "Anem a seguir treballant amb Metges del món, estudiant quins són les fórmules més adequades per a ajudar, intervenir i assistir a aquests col·lectius de manera segura", ha insistit la regidor d'Igualtat. Metges del Món Mèdics del Món CV és una entitat formada per persones voluntàries i treballadores compromeses amb el desenvolupament humà i amb la defensa d'una vida digna per a totes les persones.

   Els seus objectius són contribuir, a través de l'atenció, el testimonio, la mobilització social, la denúncia i la incidència política, a fer efectiu el dret a la salut per a totes les persones en situació de pobresa, inequitat de gènere i exclusió social a la Comunitat Valenciana. A València els projectes estan dirigits a col·lectius de persones migrants en situació irregular, persones en situació de prostitució i tracta, i persones sense llar amb problemes de salut mental o addiccions.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià