Veïns de Campanar cedixen la seua imatge per a recaptar fons en favor d'afectats per l'incendi de febrer

Imatge de l'exposició solidària 'Un barri modele. Campanar' organitzada a benefici de l'Associació de Residents  Damnificats Indencio de Campanar.
SIBERIA/'UN BARRIO MODELO. CAMPANAR'
Publicado: jueves, 13 junio 2024 18:43

   Diversos fotògrafs retraten la vida diària del "barri model" per a formar una mostra solidària inaugurada el dijous a la seua plaça

   VALÈNCIA, 13 Jun. (EUROPA PRESS) -

   Veïns del barri valencià de Campanar han cedit la seua imatge a vuit fotògrafs nacionals amb la finalitat de conformar una exposició solidària dirigida a ajudar als afectats per l'incendi que el passat mes de febrer va arrasar un bloc de cases en esta part de València. Els fons que s'obtinguen de la venda d'estes instantànies i d'altres objectes de marxandatge com a borses o imants decoratius es destinaran a l'Associació de Residents Damnificats Incendi de Campanar (ARDIC).

    La iniciativa s'emmarca en la campanya 'Un barri model. Campanar', impulsada per l'agència de publicitat valenciana Sibèria. La mostra amb les fotografies s'ha inaugurat el dijous, a l'aire lliure, a la plaça de Campanar.

    En ella es poden veure imatges de veïns transitant pels seus carrers, d'uns altres en activitats del seu dia a dia com treballar el camp, cuinar una paella o jugar a les cartes, i de responsables i empleats de comerços com a perruqueries, fleques, tallers, verduleries i altres tendes. Així mateix, hi ha imatges en les quals bombers, una cartera emprada de Correus treballant al barri i personal de jardineria.

    En la proposta han participat més de cent veïns amb la finalitat de crear el banc d'imatges, amb més de cent instantànies, que poden comprar-se tant en l'exposició com a través d'internet --es poden descarregar en la pàgina web www.unbarriomodelo.com-- i en dos formats, el que s'exhibix en gran i per 40 euros, i un altre més xicotets que no està exposat a 15 euros. Les borses que hi ha també a la venda i els imants mostren la imatge i el logo de la campanya 'Un barri model. Campanar' imitant una placa de carrer.

   Els interessats a comprar els drets de les fotos per a usar-les en catàlegs, llibres, campanyes publicitàries o únicament per a ajudar a afectats per l'incendi ho podran fer aportant la voluntat des de 3 euros. També es pot fer un donatiu mitjançant bizum o transferència bancària.

    L'obertura de l'exposició ha estat precedit d'un minut de silenci en memòria de les deu persones que van perdre la vida en l'incendi i del descobriment d'una placa junt amb la qual indica Plaça de l'Església i amb el lema esmentat.

    A la inauguració han assistit representants de l'agència de publicitat que ha impulsat la iniciativa; la presidenta d'ARDIC, Nancy Khawam, i altres membres de l'entitat; el president de l'Associació de Veïns de Campanar, Pep Benlloch, i altres integrants del col·lectiu; la regidora de Recursos Humans i Tècnics i Serveis Centrals Tècnics, Julia Climent, i edils de l'oposició com Elisa Valia, María Pérez, Sergi Campillo i Ferran Puchades.

    Els fotògrafs que han participat "de manera altruista" en la mostra procedixen de Madrid, Barcelona, Mallorca, Alacant i València i són Marcos Alberca, Ángel Álvarez, Natxo Hermoso, Gabriel Díaz, Amparito Sebastià, Pere Ferrer, Juan Terol i Marc Vicens. L'exposició passarà a partir del 20 de juny a altres llocs com al Corte Inglés de l'avinguda de França.

    El director creatiu executiu i cofundador de l'agència Sibèria, Rafael Pomares, ha indicat, durant els parlaments que han seguit a l'obertura de la mostra, que "la tragèdia" de l'incendi va tocar "molt d'a prop" a aquesta signatura, per la proximitat, "a cent metres", de la seua oficina a la zona de l'incendi. "Hem sigut testimonis del dolor i som part d'aquest moviment solidari", ha indicat.

REALLOTJATS EN SAFRANAR

   Preguntada pel reallotjament de veïns afectats per l'incendi en l'immoble d'habitatges socials que l'Ajuntament té en Safranar i per si es va a perllongar, Climent ha explicat que la cessió inicial de les cases per tres mesos es va perllongar fins als sis, fins a finals del pròxim mes d'agost, mentre els damnificats troben "un residència definitiva".

    La responsable municipal ha detallat que els habitatges que després de l'incendi es van prestar als damnificats, inicialment 99, en l'actualitat queden en ús 69. "Són 30 les famílies que ja han deixat l'edifici de Safranar".

   "A l'ALTURA"

   El president de l'Associació de Veïns de Campanar ha ressaltat que aquesta entitat ha col·laborat "des del primer moment" en la campanya presentada aquest dijous. "Ens semblava, un cop més, importantíssim estar en un projecte de solidaritat com a est" i per a "crear xarxa" al barri, ha afirmat. "És fonamental. Nosaltres hem fet de mediadors", per a donar a conèixer la proposta i promoure que la gent prestara la seua imatge, ha afegit Benllloch, que ha considerat que Campanar ha estat de nou "a l'altura".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià