Veïns reallotjats després de l'incendi mostren la seua alegria per tornar a casa i tot i que apesarats pel que trobaran

Imatge de l'incendi de Vilanova de Viver
112 COMUNITAT VALENCIANA/TWITTER
Publicado: miércoles, 29 marzo 2023 18:58

   CASTELLÓ, 29 Mar. (EUROPA PRESS) - -

   Veïns que estan sent reallotjats en dos dels municipis afectats per l'incendi de Vilanova de Viver han mostrat la seua alegria per tornar a casa, però també se senten "apesarats" pel paisatge que es trobaran.

   Així ho ha manifestat a Europa Press l'alcaldessa de Vilanova de Viver, María Amparo Pérez, que en aquests moments acompanya en un autobús a un grup de persones majors del poble que tornen a les seues llars.

   "Hi ha una sensació d'estar contents, però, alhora, també molt apesarats pel que es trobaran, ja que moltes persones veuran com s'han cremat les seues terres, i també senten que veïns d'altres municipis -molts d'ells familiars- encara no puguen ser reallotjats", ha explicat l'alcaldessa.

   D'altra banda, Mari Pontaràs, una veïna de la Pobla d'Arenós, natural de Barcelona, ha confessat emocionada la seua alegria en poder tornar a la seua casa, encara que ha assegurat que estaran durant uns dies amb mascaretes en els seus domicilis.

   Aquesta veïna, que ha indicat que creia que la seua casa es cremava, ha assegurat que "per fi" se'n van a casa després d'una setmana d'estar reallotjats a Sogorb, on, segons ha dit, els han tractat de meravella". "Vam deixar el gos sol i no hi ha hagut ni aigua, ni llum ni telèfon", assegurava Mari, qui ha lamentat que tot el que tenien en el bar en el qual treballa de cara a Pasqua se n'anirà "al fem".

   "Tornem a la nostra casa, el nostre llit, on tenim tots els nostres records", ha subratllat Mari, qui ha indicat que, segons els han explicat, s'ha cremat "un paisatge molt bonic".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià