La Fundació presenta una exposició de Vicent Machí que barreja 'l'action painting' o l'expressionisme abstracte
VALÈNCIA, 21 Abr. (EUROPA PRESS) -
L'artista contemporani valencià Vicente Colom porta la "tensió" de la seua obra a la Fundació Chirivella Soriano per a exposar-la en "tots els plantejaments" al llarg de la seua "prolífica" trajectòria artística, durant la qual li ha ajudat a "transmetre coses serioses".
"Fer el que jo faig no està de moda, és una cosa estranya", ha admès el propi artista durant la presentació de la mostra que, amb un total de 244 obres que representen el conjunt creatiu del prolífic artista i del seu univers imaginari per a dibuixar la realitat, bat amb aquesta quantitat un "rècord absolut" a la Fundació Chirivella Soriano.
'Vicente Colom. L'art en tensió", que pot visitar-se del 22 d'abril al 26 de juny, inclou peces exponents del realisme imaginari de l'artista, des dels inicis com a estudiant a l'Escola de Belles Arts de Sant Carlos de València, els treballs pintats als anys 60 a París, ciutat que "marcaria la seua carrera artística", passant per Florència o Nova York, fins a l'actualitat.
L'acte ha comptat amb la participació del president de la Fundació Chirivella Soriano, Manuel Chirivella, del comissari de l'exposició, Javier Ribera Peris, i de Vicente Colom.
L'autor ha destacat que l'exposició estava presentada "de manera excepcional" en un "entorn perfecte" per a exposar aquest recorregut per tota la seua trajectòria. Precisament, sobre això, ha reconegut que ha anat "d'independent tota la seua vida", cosa que ha advertit que és "perillós". "Ho vaig abandonar tot", ha afirmat.
El comissari de l'obra, Javier Ribera, ha destacat que la mostra reflecteix la "integració" de voluntats de Colom mantenint el seu "segell valencià" i amb les seues obres tant "recents com a antigues".
Ha subratllat que 'Vicente Colom. L'art en tensió' reflecteix precisament "la tensió en tota l'obra", que es manifesta "en tots els plantejaments" i que, al seu juí, ajuda a transmetre "coses serioses". "No va contra res, reflecteix la realitat", ha apuntat. Finalment, ha posat en valor que el treball de l'artista té un "segell valencià" que li aporta una "transcendència única".
VICENT MACHÍ
D'altra banda, també s'ha presentat l'exposició de la X edició del projecte Sala d'Arcs, 'De lo que queda. Vicent Machí', que exhibeix obres d'aquesta sèrie en la qual l'artista parteix d'un enfocament experiencial que articula entorn de tres eixos principals: el trajecte, el viatge i el paisatge de la seua ciutat natal, Gavarda.
En col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de la Universitat Politècnica de València, romandrà oberta al públic també del 22 d'abril al 26 de juny. Es pot visitar a la planta baixa de la Fundació i, en aquest cas, ha sigut presentada per la vicedegana de la facultat, Laura Silvestre, i Vicent Machí.
Aquesta obra barreja disciplines i tècniques com 'l'action painting' o l'expressionisme abstracte per a reflectir "la petjada del pas del temps en un espai, en coses que no són visibles".
"Trau el registre de la pròpia realitat i evidencia el que no és tan visible", ha agregat. Finalment, Silvestre ha apuntat que la mostra "remet al concepte de metapaisaje" en un projecte "molt potent" adaptat a la sala.