Víctor Aldea i Andreu Galan guanyen els VI Premis Algemesí de Literatura Infantil

Obres guanyadores
EDITORIAL ANDANA (INSTAGRAM)
Publicado: viernes, 31 marzo 2023 19:08

   VALÈNCIA, 31 Mar. (EUROPA PRESS) -

   Els escriptors Víctor Aldea, en la categoria de narrativa, i Andreu Galan, en la de poesia, s'han proclamat guanyadors dels VI Premis Algemesí de Literatura Infantil, impulsats per Andana Editorial, l'Ajuntament d'aquest municipi i la Fundació Caixa-Cooperativa.

   El Premi de Narrativa Enric Lluch, dotat amb 3.000 euros per l'Ajuntament d'Algemesí, ha sigut per a 'Martí Saltateulades!', de Víctor Aldea. L'obra guanyadora narra les aventures de Martí. Al protagonista d'aquest llibre li encanta passejar, però no pels carrers, sinó per les teulades de la ciutat.

   Víctor Aldea va nàixer a Barcelona, però ha viscut a Mèxic, Alemanya i els Estats Units. També passa llargues temporades "a la lluna de València". Les il·lustracions que han donat vida a aquest llibre són de Robert Garcia.

   Quant al Premi de Poesia Fundació Caixa-Cooperativa, dotat també amb 3.000 euros, ha recaigut en 'Alí Bove i els quaranta nyigui-nyoguis', d'Andreu Galan.

   Es tracta d'una compilació de 100 endevinalles i 40 travallengues per a tot tipus de públics i nivells en la qual grans i menuts compartiran complicitats i somriures "a la calor de l'enginy lingüístic".

   Andreu Galan és mestre de primària, filòleg i poeta, però també una mica músic i, sobretot, "pallasso de guàrdia". Obsessionat amb la idea de difondre el gènere entre els xiquets va cofundar el premi Pissiganya de Poesia Escolar. El seu llibre compta amb els jocs de colors i textures de les imatges de la il·lustrador Óscar Julve.

18 ANYS CREANT LECTORS

   El segell editorial valencià Andana és l'encarregat de fer arribar els textos guanyadors dels Premis als lectors i lectores. L'entitat compleix dissabte que ve 2 d'abril, Dia del llibre infantil i juvenil, 14 anys. En la seua trajectòria ha rebut 18 guardons a la tasca editorial i "ha creat milers de nous lectors", destaquen els seus responsables.

   "Tots aquests guardons no serien possible sense el reconeixement més important de tots, el dels lectors i lectores que fan possible que seguim escollint els llibres i editant-los amb la mateixa il·lusió que el primer dia", apunta l'editor d'Andana Editorial, Ricard Peris.

   "Amb més de 400 llibres publicats, aquest segell valencià ha ajudat a crear nous lectors apostant per la qualitat literària i per l'edició d'àlbums il·lustrats que ja són un clàssic. Nosaltres, a més d'editors, som també pares i mares i per açò és fonamental acostar-nos als llibres des del punt de vista d'un xiquet", apunta, per la seua banda, l'editora d'Andana Nàdia Revenga.

   "El millor reconeixement a la nostra tasca és veure a un xiquet amb un llibre nostre a les mans", conclou.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià