Vox vol entrar en els governs però la negociació serà diferent segons la seua força: "No és igual Múrcia que València"

Archivo -  L'eurodiputat de Vox Jorge Buxadé, en una imatge d'arxiu
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo
Publicado: jueves, 1 junio 2023 12:07


MADRID, 1 Jun. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident d'Acció Política de Vox, Jorge Buxadé, ha explicat que el seu partit creu que formar part dels governs és la millor forma de "controlar" el "canvi de polítiques" que exigeixen al Partit Popular, encara que ha reconegut que les negociacions seran diferents a cada territori en funció de la força que els han atorgat els ciutadans en les eleccions d'aquest 28 de maig.

"Tenim l'experiència, per desgràcia, que quan no hem estat en el govern i hem tancat pactes d'investidura o pactes anuals de pressupostos amb el Partit Popular no hem tingut la capacitat d'exigir" i, com a resultat, "el PP no va fer allò que s'havia firmat en els nostres pactes", ha recordat Buxadé en una entrevista en TVE, recollida per Europa Press.

Per açò, ha posat com a exemple el Govern de coalició a Castella i Lleó i ha reconegut que eixe és el seu model ideal. No obstant açò, Vox està en una fase de "mà estesa" al PP després de les eleccions, "esperant la telefonada" dels 'populars' i no vol posar "línies roges" a la negociació.

"Seran diferents en funció del respectiu percentatge, de la força dels partits o de les necessitats locals de cadascuna de les regions, amb tota seguretat no serà el mateix Múrcia que València o que Balears", ha explicat. A Múrcia i Balears només és necessària l'abstenció de Vox perquè el PP puga governar, mentre que a la Comunitat Valenciana és imprescindible el seu vot a favor, igual que a Extremadura i Aragó.

Buxadé ha recordat que ells van a la negociació "exigint que la confiança que han depositat els espanyols" es manifeste "en les polítiques". La forma més evident de poder respondre eixa confiança que ens han donat els espanyols en la passades eleccions és estar en els governs, col·laborar i demostrar que tenim una extraordinària capacitat de gestió", ha insistit.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià