Xilxes, La Llosa i Alfondeguilla aproven la creació de la Mancomunitat Plana Baixa

Publicado: jueves, 2 febrero 2023 17:46

   CASTELLÓ, 2 Feb. (EUROPA PRESS) - -

   Els regidors i regidores de Xilxes, La Llosa i Alfondeguilla han participat aquest dimarts en el saló de plens de l'Ajuntament de Xilxes en una assemblea en la qual s'han aprovat provisionalment els estatuts i la memòria justificativa de la Mancomunitat Plana Baixa conformada pels tres municipis i s'ha designat la presidència de la mateixa.

   Els representants de les localitats han aprovat de manera provisional la memòria justificativa i el projecte d'estatuts de la Mancomunitat Plana Baixa, que durant el termini d'un mes estaran sotmesos a informació pública.

   La sessió també ha triat per unanimitat l'alcalde de Xilxes, José Martínez, com a president de la mancomunitat i als primers edils de La Llosa, Joaquín José Llopis, i d'Alfondeguilla, Salvador Ventura, com a vicepresidents. Així, durant la presidència de Martínez, tant la capitalitat de la mancomunitat com els òrgans de govern i administració se situaran a Xilxes, tenint com domicili social i lloc de reunió el seu Ajuntament.

   Amb la creació de la Mancomunitat Plana Baixa, els tres municipis tenen com a objectiu compartir les competències relacionades amb l'àrea de Servicis Socials d'atenció primària de caràcter bàsic i gestionar conjuntament tasques com l'avaluació i informació de situacions de necessitat social o l'atenció immediata a persones en situació o risc d'exclusió social.

   A més, entre les finalitats de l'ens local territorial també estan la reactivació econòmica i demogràfica dels municipis que la integren i la realització de les iniciatives que ajuden els interessos generals dels seus territoris.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià