Yolanda Díaz considera "inassumibles" els 1.622 acomiadaments que Ford proposa a Almussafes

Un treballador a la fàbrica de Ford, a 12 de juny del 2024, a Almussafes, València, Comunitat Valenciana (Espanya).
Rober Solsona - Europa Press
Publicado: miércoles, 12 junio 2024 18:54

   MADRID, 12 Jun. (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha considerat "inassumible" l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) presentat per Ford en la seua planta d'Almussafes a través d'un missatge publicat el dimecres en la xarxa social X.

    "És inassumible que ara pretenguen acomiadar a un terç de la plantilla a Almussafes", ha comentat al mateix temps que ha criticat la posició de l'automobilística nord-americana que, a tancament del 2023, va presentar uns beneficis nets de més de 4.000 milions d'euros, després de perdre prop de 2.000 milions l'any anterior.

    Dels acomiadaments anunciats, i segons ha traslladat UGT Ford a través d'un comunicat, 626 serien baixes incentivades amb caràcter definitiu, i 996 acomiadaments objectius amb preferència de recontratación el 2027, any en el qual està previst el llançament del nou vehicle multienergía que fabricarà la planta.

    Així, Díaz ha criticat els beneficis arreplegats pel fabricant nord-americà assegurant que "ha rebut grans ajudes públiques per als seus projectes". En els últims anys, Ford ha renunciat --ho va fer el 2022 i l'última vegada al maig d'enguany-- a les ajudes del Govern espanyol per a la fabricació del vehicle elèctric.

    Concretament, en l'última de les convocatòries de les ajudes del projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica del vehicle elèctric i connectat --PERTE VEC-- Ford va rebutjar 37,6 milions d'euros que l'Executiu li havia concedit en la segona convocatòria.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià