Publicado 30/09/2022 18:20

Youtubers, tiktokers i podcasters valencians participaran en la trobada de creadors LaTroca de Palma

Archivo - Arxiu - Teatre Xesc Forteza
AYUNTAMIENTO DE PALMA - Archivo

   VALÈNCIA, 30 Sep. (EUROPA PRESS) -

   La direcció general de Política Lingüística de la Generalitat portarà a la trobada de creadors digitals LaTroca, el 15 d'octubre a Palma de Mallorca, a 'youtubers', 'tiktokers' i 'podcasters' valencians.

   Aquesta cita tindrà lloc en el Teatre Municipal Xesc Forteza de Palma i inclourà una sèrie de taules redones durant el matí, en les quals els participants parlaran sobre qüestions relacionades amb la creació de continguts en internet i amb la comunitat de creadors en la llengua pròpia, amb una activitat lúdica.

   Després d'una breu salutació de representants de Política Lingüística d'Illes Balears, Catalunya i la Comunitat Valenciana, LaTroca arrancarà amb una trobada de 'tiktokers', que xarraran sobre llengua i humor en internet. Participaran Berta Aroca (@bertaarocach), Fran Tudela (@cabrafotuda) i Antoni Guiscafrè (@antonigrr), moderats pel periodista Jaume Ribas.

   En segon lloc, jóvens 'streamers' debatran sobre la situació de la comunitat de jugadors de videojocs en la llengua pròpia. Intervindran Susa Pérez (simmer_valenciana), Norman López (LopezNorman44) i Jaume Plomer (ElodinSinContexto), amb moderació del també jugador Francesc Felip (drfelip).

   A continuació, creadors de 'podcasts' conversaran sobre l'eclosió d'aquest fenomen i l'apoderament en les xarxes. Aquesta taula redona comptarà amb Ofèlia Carbonell (Gent de merda), Júlia Mérida (Pati de butaques / Sala 3), Carmen Alonso (Deparkineo) i Març Llinàs (Mòbil, cartera, claus), moderada per la periodista i 'podcastera' Clàudia Darder.

   L'última sessió del matí, que debatrà sobre la comunitat de jóvens creadors en la llengua pròpia, reunirà els youtubers Pol Gise i Marta Meneu (laprestatgeria) i a la periodista i creadora del podcast 'Polo de llet', Inès Mateu. El moderador serà el periodista i 'youtuber' Àngel Aguiló.

'TABAC I SOBRASSADA' EN DIRECTE

   LaTroca continuarà a la vesprada amb la gravació en directe del podcast 'Tabac i sobrassada', dels mallorquinos Tomeu Mir i Rafel Manera i l'andorrà Pablo González. Hi haurà espai per a la intervenció d'alguns dels participants i convidats a la trobada i altres sorpreses.

   Com a colofó, a les 18 hores està programat un concert del grup RapRural en la plaça de Miquel Maura de Palma, davant del Teatre Municipal Xesc Forteza.

   L'objectiu de la trobada és potenciar el panorama de creació digital en la llengua pròpia, fomentant la relació i el coneixement entre jóvens de diversos territoris. És una iniciativa impulsada conjuntament per els àrees de Política Lingüística del Govern dels Illes Balears, la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana, a més d'Ib-jove. També col·laboren l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palma i Obra Cultural Balear.