Zelenski visita Kherson per a examinar els danys per la destrucció de la presa

Publicado: jueves, 8 junio 2023 15:02

   MADRID, 8 Jun. (EUROPA PRES) -

   El president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, ha viatjat aquest dijous per sorpresa a la regió de Kherson per a examinar en persona els danys provocats pel "desastre" de la presa de Kakhovka, la destrucció de la qual ha anegado desenes de localitats a la vora del riu Dniéper.

   "És important calcular els danys i desbloquejar fons per a indemnitzar als veïns afectats", ha dit en Telegram Zelenski, que després de veure's amb autoritats locals ha advocat per establir un programa que permeta alleujar les pèrdues econòmiques o fins i tot "resituar empreses".

   Zelenski ha aprofitat per a visitar a alguns de les evacuats per les inundacions, davant els quals ha lamentat el "moment difícil" que travessen. "Us ajudarem i reconstruirem tot el necessari", ha promès el president, que ha agraït la tasca "heroica" del personal mèdic i d'emergències, informa la seua oficina.

   El mandatari ucraïnés, que ha advocat per "restaurar l'ecosistema de la regió", ha examinat durant les reunions la situació militar en la zona afectada per les inundacions, que Zelenski ha atribuït en aquests últims dies a "terroristes" russos. Segons Kíiv, la destrucció va derivar de la presa va derivar de la col·locació d'explosius, si bé Moscou ha negat qualsevol responsabilitat.

   Kherson és una de les regions ucraïneses la sobirania de les quals reivindica ara Rússia, que no obstant això no controla la província per complet. De fet, la reconquesta de la capital regional per part de les forces ucraïneses va ser un de les fites en la recuperació de les zones ocupades després de la invasió.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià