Coronado, Urbizu, Clara Sánchez, Bromera i Nacho Vidal, XXI Premis Turia 2012

Foto De José Coronado Y Enrique Urbizu Remitida Por Cartelera Turia.
CARTELERA TURIA
Actualizado 28/6/2012 19:36:06 CET

VALÈNCIA, 28 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'actor José Coronado, el director Enrique Urbizu, l'escriptora Clara Sánchez, l'editorial Bromera i l'intèrpret i productor de cinema porno Nacho Vidal són alguns dels guardonats en la XXI edició dels Premis Turia, que se celebraran dissabte que ve 7 de juliol a l'Auditori de la Casa de Cultura de Burjassot (València).

La gala en la qual es lliuraran els premis de la veterana 'Cartelera Túria' serà presentada pels periodistes Tonino Guitián i Juanjo de la Iglesia i tindrà l'actuació del mag Karim, a més d'estar amenitzada amb temes de bandes sonores de pel·lícules a càrrec del quintet de Jazz del guitarrista valencià Joan Soler, ha informat la publicació en un comunicat.

Enguany, a la cita acudiran sis directors espanyols amb pel·lícules guardonades. Es tracta d'Enrique Urbizu, per 'No habrá paz para los malvados' (Millor Pel·lícula Espanyola); Kike Maíllo per 'Eva' (Millor Òpera Prima); Mateo Gil per 'Blackthorn. (Sin destino)' (Premi Nous Realitzadors); Max Lemcke per 'Cinco metros cuadrados' (Premi Nous Realitzadors); Benito Zambrano per 'La voz dormida' (Premi Especial Túria); i Alberto Rodríguez per 'Grupo 7' (Premi Especial Túria).

A més, també estaran presents el director valencià Pedro Pérez Rosado per 'Wilaya' (Premi Cinema Social) i les firmes valencianes Maltés Producciones i Sorolla Films per 'Capitán Trueno y el Santo Grial' (Millor Producció Valenciana).

A l'apartat d'interpretació recolliran l'estatueta del Falcó Maltès José Coronado, per 'No habrá paz para los malvados' (Millor Actor Espanyol); Fernando Tejero, per 'Cinco metros cuadrados' (Millor Actor Espanyol ex aequo); Malena Alterio per 'Cinco metros cuadrados' (Millor Actriu Espanyola) i Marc Clotet 'La voz dormida' (Millor Actor Revelació).

ALTRES APARTATS

En altres apartats s'ha guardonat a Luis Pastor, com a Millor Contribució Musical; el Circ Gran Fele, Premi Especial Circ; Clara Sánchez, per la seua novel·la 'Entra en mi vida' (Millor Contribució Literària); Editorial Bromera pel seu 25 aniversari (Premi Especial Literatura); el Restaurant L'Escaleta (Concentaina). (Millor Contribució Gastronòmica) i Bodegas Chozas Carrascal (Utiel-Requena). (Millor Contribució Cultura Vi).

Completen la llista Associació Xúquer Viu (Premi 'La Túria et posa verd'); Cristina Ponce/Projecte Paula (millor Contribució Cívica); Cristina Durán / Miguel Ángel Giner (Millor Contribució Cultura del Còmic per 'Una posibilidad entre mil' i 'La máquina de Efrén') i el Sindicat d'Estudiantes del País Valencià com a Millor Contribució Social; i Ignacio Escolar (Millor Contribució Periodística). Finalment, l'actor, director i productor de cinema X Nacho Vidal ha obtingut el premi Ou de Colom.

Els XXI Premis Túria tenen la col·laboració de la Fundació Cultural Bancaixa, la Universitat de València i l'Institut de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Burjassot.

colaboracio