Els ajuntaments de Cambrils, Esplugues, Gavà, Granada, Segòvia i Villena, noves 'Ciutats de la Ciència i Innovació'

Publicado: miércoles, 21 junio 2017 18:22

MADRID, 21 Jun. (EUROPA PRESS) -

Els ajuntaments de Cambrils (Tarragona), Esplugues de Llobregat (Barcelona), Gavà (Barcelona), Segòvia, Villena (Alacant) --en la categoria de més de 20.000 i menys de 100.000 habitants-- i Granada --en la de ciutats de més de 100.000 habitants--, han aconseguit la distinció de 'Ciutat de la Ciència i la Innovació' per part de la Secretaria d'Estat de R+D+i.

Les sis noves distincions han sigut entregades este dimecres 21 de juny per la secretària d'Estat de R+D+i, Carmen Vela, i el secretari general de Ciència i Innovació, Juan María Vázquez, en un acte que s'ha celebrat a Móstoles (Madrid).

L'objectiu és reconéixer i promoure la innovació en els ajuntaments, en línia amb l'Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i d'Innovació i amb el programa europeu Horitzó 2020.

L'acte s'ha produït després de la reunió plenària de la xarxa Innpulso, que ha estat copresidida per l'alcalde de Móstoles, David Lucas, i l'alcaldessa de Barakaldo, Amaia del Campo. En la reunió plenària s'ha decidit que prendran el relleu els alcaldes de Terrassa (Barcelona) i Ermua (Biscaia), Jordi Ballart i Carlos Totorica, respectivament. Vela ha animat els recentment triats a continuar amb la tasca empresa per David Lucas i Amaia del Campo, als qui ha agraït la seua gestió durant estos anys.

XARXA INNPULSO

L'Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i d'Innovació reconeix el paper dels ajuntaments com a agents d'innovació i establix que la xarxa Innpulso és una plataforma estratègica per a potenciar la innovació en les ciutats.

Amb estes noves distincions són ja 68 municipis els que configuren la xarxa Innpulso. Des de 2010 s'agrupa als ajuntaments distingits en la xarxa, un fòrum de contacte permanent per a compartir recursos i informació i que té per objectiu definir les polítiques locals innovadores i potenciar els projectes d'innovació en entitats locals. La distinció s'obté per a un període de tres anys.

Entre els avantatges de pertànyer a esta Xarxa es troben la d'aprofitar els projectes col·laboratius entre municipis, la priorització per a la ubicació d'instal·lacions científiques i tecnològiques o la preferència per a la celebració de congressos, seminaris i altres esdeveniments.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià