Agro.- El 68% dels pagesos del Delta de l'Ebre encara no han actuat contra el cargol poma

El Caracol Manzana
GENCAT
Actualizado: lunes, 25 junio 2012 15:47

BARCELONA, 25 Jun. (EUROPA PRESS) -

El 68% dels pagesos catalans del Delta de l'Ebre encara no ha aplicat mesures contra la plaga del cargol poma, una espècie que afecta els camps d'arròs, segons ha informat en roda de premsa aquest dilluns el responsable del Pla d'Acció per al control de cargol poma al Delta de l'Ebre, Hernan Subirats.

També ha assenyalat que amb l'assecat de camps s'ha arribat a una mortalitat d'aquesta espècie del 85,15%, amb el tractament en canals s'ha obtingut una mortalitat del 95,8%, i el tractament amb saponines --producte fitosanitari-- s'ha realitzat a 429 hectàrees amb una efectivitat d'entre el 65 i el 100%, ha informat el Govern català en un comunicat.

Entre les mesures que s'estan fent des de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural contra la plaga destaquen les actuacions in situ en els marges del riu Ebre amb la neteja de les ribes, l'eliminació de la vegetació i la retirada manual d'aquesta espècie.

Alhora, s'han assecat els camps a l'hivern, s'han instal·lat barreres físiques en les sortides i entrades d'aigua de les parcel·les, i s'han col·locat trampes en els desaigües, a més de facilitar informació sobre els efectes d'aquesta plaga entre els pagesos.

La Generalitat també ha informat que el director general d'Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, al costat del director general de Forestal Catalana, Miquel Puig, i el director general de Sanitat de Producció Agrària del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Valentín Almansa, van visitar el 20 de juny aquesta zona per conèixer l'abast de la plaga i les mesures de prevenció realitzades per la Conselleria.

El cargol poma és un mol·lusc gasteròpode aquàtic, propi de l'aigua dolça i procedent d'Amèrica del Sud, que està considerat com una de les 100 espècies invasores més perjudicials del món per la seva extrema voracitat i resistència a condicions adverses.