BARCELONA 21 Mar. (EUROPA PRESS) -
Catalunya es va reafirmar l'any passat com a líder de l'Estat en producció agrària ecològica amb un creixement d'un 10% respecte al 2009 malgrat la crisi, segons les estadístiques i evolució del sector de la producció agrària ecològica a Catalunya 2000-2010 presentades aquest dilluns.
El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, al costat del director general d'Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins, i del president del Consell Catalán de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), Daniel Valls, han valorat positivament el creixement del sector.
Amb aquests resultats, Catalunya, pionera a Espanya en producció ecològica, es manté com una de les comunitats autònomes més dinàmiques i en clara línia ascendent tant en nom d'operadors com en cultius, superfície agrícola --que ha augmentat un 16% respecte al 2009--, i activitats ramaderes.
Segons les estadístiques, actualment es destinen 83.506 hectàrees --un 17% més que el 2009--, a la producció agrícola ecològica, xifra que suposa més del 5% de la superfície agrària útil de Catalunya.
Pelegrí ha agraït l'esforç de les persones que han fet possible aquest increment i ha assegurat que aquesta tendència imparable de creixement "també repercuteix en el consumidor, que cada vegada més demana una alimentació equilibrada i que respecti el medi ambient".
Davant dels resultats, el conseller ha assegurat que cal consolidar aquesta dinàmica des de tots els punts de vista, i per fer-ho l'administració ha d'"ajudar el sector impulsant amb polítiques molt clares la ramaderia ecològica i promocionant l'excel·lència del producte", amb la finalitat de reforçar el sector, els canals de comercialització i la promoció del patriotisme alimentari ecològic
RAMADERIA
La ramaderia ecològica ha augmentat un 23,7% respecte al 2009 i se situa en 491 explotacions ramaderes, activitat liderada pel boví de carn amb 278 explotacions i seguit per l'oví de carn amb 78 explotacions.