Agro.- L'Acadèmia Internacional de Gastronomia organitza a Barcelona un tast de vins amb marisc

Rafael Ansón, Pte.De La Real Academia España De Gastronomía
VICENS GIMENEZ-SIVERIMAGEN
Actualizado: miércoles, 15 junio 2011 21:07

BARCELONA, 15 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'Acadèmia Internacional de Gastronomia ha organitzat aquest dimecres a Barcelona un tast de vins amb marisc en conserva de Frinsa del nord-oest --tots, productes espanyols-- que ha presidit el president d'honor de l'entitat, Rafael Ansón.

Els organitzadors han destacat durant l'acte els productes espanyols en general i els productes en conserva en particular, a més del valor de la conserva ben seleccionada i elaborada.

Ansón, també president de la Reial Academia Espanyola de Gastronomia, ha conclòs que el tast fet per mig centenar de representants del sector de la gastronomia s'ha decantat majoritàriament per harmonitzar les cloïsses al natural, les escopinyes al natural, la ventresca de bonic i els musclos en escabetx amb vi blanc i cava, i, en menys grau, amb cervesa i vi rosat, mentre que pocs han optat pel vi negre i pel pal tallat.

Així i tot, ha subratllat que l'harmonització ideal és aquella que cada consumidor prefereixi, i per aquesta raó ha defensat l'elecció individual als estereotips.

L'acte ha tingut lloc al restaurant barceloní Via Veneto, on el xef, Carles Tejedor, ha tancat el tast amb aperitius a base dels mariscos.

Frinsa, fundada el 1961 a A Corunya i amb més de 1.500 treballadors, processa anualment més de 140.000 tones de peix, i la seva facturació supera els 300 milions d'euros.