BARCELONA 5 Dic. (EUROPA PRESS) -
Les famílies de l'àrea de Barcelona mengen més peix fresc que congelat, el preparen sobretot en la planxa i el compren majoritàriament a la plaça, especialment els divendres i els dissabtes, segons una enquesta recent feta pel Gremi de Majoristes de Peix de Mercabarna.
Únicament el 38% dels enquestats menja tres racions de peix a la setmana, quantitat recomanada pels especialistes, i entre les diferents varietats del mercat, la majoria prefereix el lluç, per davant del rap i el llenguado.
Malgrat això, destaca el desconeixement de les famílies de la temporada en la qual és millor comprar cadascuna de les diferents espècies de peix i marisc.
L'enquesta, en què han participat més de 2.700 famílies, està emmarcada en el programa 'Creix amb el peix', una activitat educativa orientada a promoure el coneixement sobre el peix com a aliment i els seus beneficis per a la salut.
El president del Gremi, Leandre Serra, ha assegurat que les iniciatives educatives d'aquest tipus potencien el consum de peix i marisc entre els més petits i els ajuda a conèixer la gran varietat d'espècies disponibles.