SABADELL (BARCELONA), 21 (EUROPA PRESS)
El Parc Agrari de Sabadell (Barcelona) ha embotellament les primeres 500 ampolles de vi negre i 250 de vi blanc produïdes a la finca de Can Gambús per al seu consum, segons ha informat aquest dijous l'Ajuntament.
El vi es distribueix sota la denominació d'origen Catalunya, amb l'objectiu de recuperar a la zona el cultiu de vinyes, abundant a la comarca en el passat.
En aquest sentit, el regidor de Sostenibilitat i Gestió d'Ecosistemes, Ricard Estrada, ha destacat durant la presentació la importància d'aquesta primera verema, ja que comporta "tornar als orígens de Sabadell", així com el model de gestió de la finca.
El Parc Agrari de Sabadell, amb 587 hectàrees --el 78% de propietat privada i el 22% pública--, té com a objectiu posar en valor el paisatge natural a través d'un rendiment econòmic, ja que busca promoure el desenvolupament i la producció d'aliments de quilòmetre zero.
Per a aquesta primera producció, elaborada amb la col·laboració de la Cooperativa L'Olivera, s'han plantat en una hectàrea i mitja 3.700 ceps de cinc varietats de raïm diferents per produir les primeres 750 ampolles, la distribució de les quals serà institucional i de representació.