Agro.- Pelegrí anima els productors de vi català a internacionalitzar-se

Los Xiquets De Tarragona Y El Conseller J.M.Pelegrí En La Diada Del Vino Novel
EUROPA PRESS
Europa Press Economía Finanzas
Actualizado: viernes, 11 noviembre 2011 15:45

BARCELONA 11 Nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha animat els productors de vi català que "posin més èmfasis en la comercialització", argumentant que es tracta d'un producte de primera qualitat que hauria de ser present a tot el món.

Així ho ha manifestat durant la celebració de la Diada del Vi Novell, celebrada aquest divendres al Palau de la Generalitat, davant de més de 200 empresaris, restauradors i representants del sector vitivinícola català i de les onze denominacions d'origen catalanes.

Alhora, el conseller ha fet una crida als catalans a habituar-se a consumir l'excel·lent vi català: "No podem voler el que no coneixem".

Pelegrí ha alabat la collita de la verema d'aquest any, i ha constatat que ha estat "excel·lent", amb més de 439 milions de quilos de raïm.

La Diada del Vi Novell, que homenatja la tradició vitivinícola amb la presentació dels primers vins de la temporada, va començar a celebrar-se el 1993, i aquest any s'ha recuperat després de cinc anys de suspensió.

La commemoració s'ha iniciat amb un castell a la plaça Sant Jaume de los Xiquets de Tarragona, amb el qual s'ha pujat una branca de pi --símbol de la nova verema-- al balcó del Palau de la Generalitat.

El codirector i cuiner del restaurant Can Fabes, Xavier Pellicer, ha pronunciat el pregó de l'acte, amb un homenatge al xef Santi Santamaría, mort el febrer, del qual ha destacat la seva estima per Catalunya i pels productes de la terra: "Allà on anava, feia país", ha afirmat.

L'acte, conduït per la periodista Elisabet Carnicé, ha comptat amb la presència dels actors Anna Sahun i Jaume Comas, protagonistes de la sèrie 'La Riera', i amb Carles Sans, membre del Tricicle, i ha finalitzat amb l'entrega del Memorial Grimi a Josep Maria Freixa, cuiner del restaurant Ramon Freixa Tradició de Barcelona.

Contenido patrocinado