Agro.- Primer pas per concretar el codi de bones pràctiques comercials en la cadena alimentària

Jornada De Trabajo Para Concretar El Código De Buenas Prácticas Comerciales
GENCAT
Actualizado: martes, 22 noviembre 2011 19:49

BARCELONA, 22 Nov. (EUROPA PRESS) -

Agents de la cadena de producció agroalimentària s'han reunit aquest dimarts per concretar el codi de bones pràctiques comercials al llarg de la cadena alimentària que van signar aquest juliol sota l'auspici de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat i de la d'Empresa i Ocupació.

Aquesta primera sessió de treball ha avançat en l'aplicació i el seguiment de l'acord per a la constitució d'una comissió paritària que regularà la gobernança d'aquest codi i determinarà la representativitat de les tres parts de la cadena alimentària --producció, transformació i distribució--.

En un comunicat, Agricultura ha assenyalat que durant la trobada, que ha presidit el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, s'ha aprovat l'adhesió de la Confederació de Comerç de Catalunya al codi.

Aquest codi és una iniciativa pionera a l'Estat que té com a objectiu la millora de les relacions entre els diferents operadors que intervenen en la cadena mitjançant l'establiment d'un marc de referència contractual que incrementi l'agilitat, la seguretat i l'eficiència en les transaccions comercials.

Aquest conveni el van subscriure l'Associació de Cadenes Espanyoles de Supermercats (ACES), l'Associació Espanyola de Distribuïdors, Autoserveis i Supermercats (ASEDAS) i l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED).

També el van signar el Consell d'Empreses de Distribució i Autoservei de Catalunya (CEDAC), Mercabarna, Pimec, Fòrum Interagroalimentari, l'Associació gremial d'empresaris majoristes de fruites i hortalisses de Barcelona i província, Unió de Pagesos i Joves Pagesos i Ramaders de Catalunya (Jarc).