Artur Mas: "el Harvard de la cuina són els xef catalans"

Artur Mas
EP
Actualizado: lunes, 21 febrero 2011 22:18

GIRONA, 21 Feb. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha definit els xef catalans com "el Harvard de la cuina".

Durant la firma del conveni entre la universitat nord-americana i la Fundació Alícia per ensenyar ciència i cuina els pròxims cinc anys, el president ha agraït la iniciativa que projecta el país a tot el món.

Mas també s'ha alegrat que els estudiants de Harvard puguin veure la "millor plantilla, la més reconeguda del món", la dels cuiners catalans.

"Som un país petit, però capaç de projectar-se al món", ha dit.

Com ja ha avançat Ferran Adrià aquest matí en roda de premsa, Alícia aportarà la vessant culinària als cursos mentre que Harvard s'encarregarà de la part científica.

El primer curs tindrà lloc entre setembre i novembre del 2011 i estarà impartit per un representatiu grup de cuiners i pastissers catalans, com Joan Roca, Carles Tejedor, Carme Ruscalleda o Ferran Adrià, entre molts altres.

En el seu discurs Mas ha comentat que quan Adrià li va oferir la possibilitat d'assistir aquest dilluns el Fòrum Gastronòmic que s'està celebrant a Girona el primer que li va preguntar va ser si li demanarien diners.

"Llavors Ferran Adrià em va contestar que només es posarien al nostre servei i llavors vaig acceptar la invitació", ha explicat entre rialles.

Mas ha definit el projecte dels cursos a Harvard com allò que el país necessita i la combinació perfecta d'"excel·lència, investigació, ciència, creativitat i projecció en el món", unes qualitats que a més s'apliquen a un dels sectors més tradicionals, el de la cuina.

Davant d'aquest magnífic exemple, el president de la Generalitat ha animat els altres sectors a "fer l'esforç de creativitat i paciència", ja que "també estan cridats a poder portar Catalunya al món".

Finalment, Mas ha aplaudit la iniciativa assegurant que "és un miracle" i ha recordat les paraules d'un dels integrants de Harvard, Dave Witz, qui en el seu discurs ha reconegut que mai havia vist gent tan contenta estudiant equacions com quan es va fer el primer curs el 2010.

"Això és un miracle que es produeix cada dia gràcies a unes persones que estan ajudant a posar Catalunya en el més alt del món", ha reiterat.

HARVARD ÉS UN SOMNI

Per la seva banda, Ferran Adrià, el xef del Bulli, ha comentat que els cursos són "importants per al país", i que "el món de la cuina d'aquest país tira sol", però que necessita el suport institucional.

"Estem aquí per ajudar i per tirar endavant el país", ha afirmat.

El cuiner també ha reconegut que des de la Fundació Alícia mai van somiar amb estar a Harvard, "ni en els somnis dels somnis", ha dit.

També ha fet extensiu el projecte a tots els cuiners catalans: "Vull que sigui de tots, tot i que jo hagi de tirar del carro".