Ferran Adrià anuncia un conveni de cinc anys amb Harvard per a un curs de ciència i cuina

Ferrán Adria
Reuters
Actualizado: lunes, 21 febrero 2011 16:37

El xef obrirà el Bulli cada tres mesos i oferirà "diàlegs sobre la creativitat"


GIRONA, 21 Feb. (EUROPA PRESS) -

El xef del Bulli, Ferran Adrià, ha anunciat un conveni de cinc anys entre La Fundació Alícia i la Universitat nord-americana d'Harvard per a la realització d'un curs de ciència i cuina, un projecte que el mateix cuiner ha qualificat de "molt seriós".

En roda de premsa en la celebració del Fòrum Gastronòmic a Girona, Adrià ha explicat que el conveni que permetrà aquests nous cursos de cuiners catalans de la Fundació Alicia a Harvard, "no és puntual" i que d'una banda els va emocionar, però que també els ha servit per "posar-se les piles".

Així, Alícia aportarà la vessant culinària als cursos mentre que Harvard s'encarregarà de la part científica.

El primer curs tindrà lloc entre setembre i novembre del 2011 i estarà impartit per un representatiu grup de cuiners i pastissers catalans, com Joan Roca, Carles Tejedor, Carme Ruscalleda o Ferran Adrià, entre molts altres.

El curs, que està previst que segueixin 300 alumnes, està dirigit a la comunitat educativa de la Universitat i compta també amb sessions públiques de divulgació general.

PROFESSOR A HARVARD

A més, Harvard ha demanat a Adrià que sigui professor convidat durant 15 dies cada any a la universitat.

"Al principi vaig dubtar, però al final vaig accedir amb la condició de poder fer diàlegs sobre la creativitat", ha detallat.

Amb tot, el cuiner ha explicat que també obrirà El Bulli cada tres mesos per treballar allà "el diàleg de la creativitat", que es traslladarà a Harvard.

L'acord amb la universitat se signarà la tarda d'aquest dilluns en el marc del Fòrum Gastronòmic, un certamen que acull la ciutat de Girona des d'aquest diumenge fins al dimecres.

El conveni és fruit de l'èxit obtingut en els cursos ja oferts per la prestigiosa universitat, organitzats conjuntament per la Fundació Alícia i Harvard el 2010.

Com ja va explicar durant la sessió inaugural, Adrià ha recordat davant dels mitjans de comunicació que estarà dos o tres anys fora de congressos i que la d'aquest dilluns és la seva última ponència.

El xef passarà els dos pròxims anys viatjant i "pensant, reflexionant, veient i aprenent".

"Farem una descompressió i ens netejarem, per això el motiu de no aparèixer en més congressos", ha comentat.

"No sou conscients, penseu que és una fanfarronada i crec que serà molt bo que el món gastronòmic estigui dos o tres anys sense Ferran Adrià" ha reconegut el xef davant de la premsa.

Pel que fa al Bulli Foundation, el cuiner ha explicat que "estava fart" que la gent escrivís que la fundació era mentida.

"Es van dir barbaritats sobre del futur del Bulli, deien que estàvem arruïnats i que m'havia enfadat amb Juli Soler", ha lamentat el xef.

Adrià ha detallat que quan va explicar el projecte era perquè la gent deixés d'especular.

"Decidim tancar els dos anys i mig, perquè sinó hagués arribat cremat i en lloc de la Fundació hagués fet la foneria", ha comentat entre rialles.