Actualizado 14/02/2011 20:51

Agro.- CiU planteja el soterrament del Quart Cinturó al pas per Llerona (Barcelona)

Carretera "Y" de Bimenes
EP/PRINCIPADO

BARCELONA, 14 Feb. (EUROPA PRESS) -

Els diputats de CiU Jordi Turull i Josep Rull han plantejat com a alternativa al pas del Quart Cinturó per Llerona (Barcelona) el soterrament de la infraestructura per evitar perjudicar a les explotacions agrícoles de la zona a la reunió mantinguda la tarda d'aquest dilluns amb la presidenta d'Asaja, Rosa Pruna.

En declaracions a Europa Press, Pruna també ha explicat que els dos diputats s'han compromès que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, visiti la zona perquè avaluï l'impacte de la infraestructura sobre les explotacions agrícoles i les famílies.

Pruna ha sostingut que Asaja és partidària del progrés, però ha demanat "alternatives viables que no trinxin el territori".

L'associació agrària ha sostingut que amb el traçat fixat pel Ministeri de Foment els pagesos i ramaders del Pla de Llerona veuran perjudicada la seva activitat econòmica en la producció de 'mongeta de ganxet' --Denominació d'Origen Protegida--, blat de moro i farratges.

Asaja també ha explicat que les persones i explotacions amb talussos de terra de 12 metres d'altura se sentiran aïllades de la resta del poble amb un gran impacte visual i ambiental.

L'associació s'ha mostrat partidària del traçat dels experts del Quart Cinturó de Barcelona i de la Cambra de Comerç del Vallès Oriental: des de Sabadell per l'antiga carretera anant per la Ronda sud del Vallès, mentre que el traçat del projecte del Quart Cinturó consisteix a arribar a la Roca del Vallès passant per Llerona.

Pruna també traslladarà la seva preocupació al ministre de Foment aquest dimecres en el debat Fòrum Europa que es farà a Barcelona, ja que, segons la presidenta d'Asaja, "cal que sigui la Generalitat qui fixi el traçat del Quart Cinturó perquè és difícil avaluar l'impacte mediambiental i agrícola sobre el paper".

Europa Press Comunicados Empresas