Gipuzkoako ekoizle ekologikoek eskaintza bateratua egingo diete ostalariei eta kontsumo taldeei

Actualizado 2019/07/19 17:14:56 CET
- ENEEK

DONOSTIA, 19 (EUROPA PRESS)

Euskadiko Nekazaritza eta Elikadura Ekologikoaren Kontseiluak (ENEEK) eta Biolur Gipuzkoa elkarteak babesturiko 'Sareko: Baserritik sukaldera, harreman sarea' proiektua aurkeztu da ostiral honetan, Donostian. Era ekologikoan lan egiten duten Gipuzkoako ekoizleak eta ostalaritza sektorea harremanean jartzeko egitasmoa da, "nekazaritza ekologikoaren eta ostalaritzaren arteko zubia" izan nahi du, eta Gipuzkoako ekoizle ekologikoen eskaintza bateratua egingo die ostalari eta kontsumo taldeei.

Arantza Eguzkiza ENEEKeko presidenteak eta Miriam Arrizabalaga Biolur Gipuzkoa elkarteko presidenteak egin dute Sare ekimen berriaren aurkezpena, proiektuan parte hartuko duen Donostiako Kafe Botanika jatetxean.

Hain zuzen, Gipuzkoako 12 ekoizlek, Donostialdeko 20 jatetxek eta bi kontsumo taldek osatzen dute egitasmoa. Harreman sarean parte hartzen duten jatetxea "konpromisozko sukaldaritza pegatina batzuen bitartez" identifikatuko dira Donostialdean.

Ingurumenarekin errespetua duten "kilometro zeroko elikagaiak", osagai bereziak, osasuntsuak eta zaporetsuak eskaintzen dituzte ekoizleek, eta "kalitate handiko elikagaiak" lortzen dituzte, agrotoxikorik erabili gabe.

Halaber, parte hartzen duten 20 jatetxeak pausoak ematen ari dira sukaldaritza osasuntsua sustatzeko, eta osasunarekin eta ingurumenarekin konpromisoa dute, sukaldeetan "produktu ekologikoak, zaporetsuak, bertakoak eta sasoikoak sukaldatuz".

Horrela, Sareko egitasmoak izango duen eskaintza zabala da: barazkiak, ogia, esnekiak, esnea, arrautzak, arkumeak, txahala, sagardoa, zukuak, txakolina, barazki kontserbak, mermeladak edota eztia, besteak beste. Produktu guztiak ekologikoak eta Gipuzkoakoak bertakoak dira.

Produktu eta zerbitzuen eskaintza "zabala eta erakargarria" sortzea izan da ekimenaren helburuetako bat, eta eskaintza bateratua egitea, katalogo bakar bat kudeatzeak "komertzializazio eta logistika lana errazten baitio ekoizleari eta ostalariari".

Hori guztia lortzeko "lan tresna erabilerrazak eta gardenak" eraiki ditu Sarekok prozesuan parte hartzen duten eragile guztientzat. Tresnetako bat sareko plataforma da: ekoizleek momentuan duten eskaintza sareratzen dute eta horrela jatetxe edo kontsumo taldeetako kontsumitzaileek eskaerak egin ahal dituzte.