Publicado 07/02/2019 12:13CET

El Consell de Mallorca llança la campanya 'Regala Igualtat' per a Sant Valentín "en contra del mite de l'amor romàntic"

Jesús Jurado en la presentació de la campanya 'Regala Igualtat' de 2019
EUROPA PRESS

   La campanya est encarada a la celebració del 14 de febrer, dia de Sant Valentí

   PALMA DE MALLORCA, 7 febr. (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Mallorca ha llanat aquest dijous la campanya 'Regala Igualtat' per Sant Valentí amb l'objectiu principal de "destruir el mite d'amor romntic" i "fomentar l'amor sa", com a part de les iniciatives que per tercer any consecutiu prepara la institució per a aquest dia.

   Segons ha informat en roda de premsa el conseller insular de Participació Ciutadana, Jesús Jurado, "el mite de l'amor romntic encara est molt integrat" i promou "actituds masclistes" a les quals "és necessari combatre per tots els mitjans", per la qual cosa la campanya pretén abans de res "fomentar relacions de parella sanes".

   La campanya consisteix en un vídeo que ser difós per xarxes socials, canals de comunicació del Consell i de la majoria dels ajuntaments de Mallorca, així com les pantalles de l'interior dels vagons dels trens del Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM).

   Així mateix, també s'han imprs cartells que seran distributs en Opis de la ciutat de Palma i unes borses de marxandatge.

   En el vídeo apareixen tres dones de tres edats diferents --jove, de mitja edat i edat adulta-- que interpellen a les seves parelles al fet que els "regalin igualtat". Així, es pot escoltar a una noia dient "Unes flors? Sí! Per prefereixo que no em prohibeixis mirar el mbil". També es pot escoltar a una altra dona dient a la seva parella "Un sopar romntic? Genial! Per també estaria genial que posessis la rentadora".

   A més, com a part de la campanya est previst que el dia 14 de febrer, el mateix dia de Sant Valentín, Irantzu Varela, feminista i 'youtuber' basca, faci una xerrada a les 19.00 hores a Calvi.

   El Consell ha volgut recordar "la importncia de la campanya en l'mbit social", que fa la institució per tercer any consecutiu amb diferents lemes, i que "no tenen un altre objectiu que desmuntar mites i promoure relacions de parella sanes".

   Finalment, Jurado ha volgut llanar un missatge a favor del petit comer i ha expressat la importncia de "utilitzar el comer local" a l'hora de comprar regals pensats per a aquest dia.

Para leer más