Abascal insisteix en la seua mà estesa, però ferma, al PP per a aconseguir majories alternatives amb "responsabilitat"

El líder de VOX, Santiago Abascal, durant una roda de premsa, en la seu nacional de VOX, a 29 de maig del 2023, a Madrid (Espanya).
Ricardo Rubio - Europa Press
Actualizado: viernes, 2 junio 2023 16:46

   MADRID, 2 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El líder de Vox, Santiago Abascal, ha tornat a mostrar la "mà estessa" al PP per a aconseguir majories alternatives "des de la responsabilitat" en aquells territoris en els quals poden al·liar-se les dos formacions després dels resultats electorals del 28 de maig.

    A través d'un missatge en el seu perfil de Twitter, arreplegat per Europa Press, Abascal ha denunciat "un altre dia de pressions, mentides, manipulacions i invencions" sobre aquests possibles pactes per a aconseguir diferents Governs regionals i locals.

   "Ni cas. No cregueu res que no ens sentiu dir. Nosaltres parlem molt clar, sense bandades", ha postil·lat Abascal, que ha tornat a expressar la seua mà estesa, però alhora "ferma" per a aconseguir aquestes majories alternatives.

   D'aquesta manera també s'ha pronunciat en una roda de premsa des de Budapest, després de veure's amb el president d'Hongria, Víktor Orban, recalcant que l'única exigència amb la qual va a aquestes negociacions és "el respecte als votants de Vox i, per descomptat, amb absolut respecte a l'altre partit que forma part d'eixa majoria".

   Els resultats de les eleccions autonòmiques del passat diumenge obrin la porta a canvis de govern en diverses comunitats autònomes, encara que para això el Partit Popular necessita el vot a favor dels diputats de Vox a Extremadura, la Comunitat Valenciana i Aragó; mentre que és suficient amb la seua abstenció a Múrcia i Balears.

   Ocorre alguna cosa paregut en els ajuntaments de diferents capitals de província, així com en les Diputacions Provincials, on Vox es va erigir el passat 28 de maig com a soci imprescindible per al PP.

 

DESPRÉS DE VEURE'S AMB ORBAN

   El líder de Vox s'ha vist aquest divendres a Budapest amb Víktor Orban, al que ha definit com "un lluitador per la llibertat" que, segons ha dit, "ha aconseguit rescatar Hongria del comunisme i portar-ho per la senda de la llibertat i de la sobirania".

   "I, per descomptat, estem d'acord a estrènyer eixa col·laboració perquè les forces sobiranistes que defenen l'Europa verdadera siguen cada vegada més poderoses en el Parlamento Europeu", ha sostingut.

   Així mateix, ha denunciat el "assetjament, persecució, discriminació ideològica i xantatge" que, al seu jucio, pateix el poble hongarés com a conseqüència "de les seues decisions sobiranes", igual que ocorre a Polònia, tal com ha destacat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià