Agricultors critiquen que la Generalitat "malbarate 795.000 euros per a juís" contra els expropiats de Parc Sagunt

Archivo - Arxiu - Terrens Parc Sagunt II
AYUNTAMIENTO SAGUNT - Archivo
Publicado: martes, 7 febrero 2023 17:54

   Demanen per carta a Ximo Puig "un punt de trobada que permeta una solució beneficiosa per als propietaris dels terrenys"

   VALÈNCIA, 7 Feb. (EUROPA PRESS) -

   L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) i la Unió Llauradora i Ramadera han carregat contra la Generalitat per "malbaratar 795.000 euros per als juís contra els expropiats" de Parc Sagunt II, els terrenys sobre els quals es projecta la gigafactoria de cel·les de bateries de PowerCo, filial de Volkswagen.

   Les organitzacions agràries han criticat en un comunicat que Espais Econòmics Empresarials (EEE) haja publicat una licitació amb un valor estimat de 700.000 euros per a contractar els servicis d'assessorament i defensa lletrada davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. Segons les associacions, EEE ja ha adjudicat per altres 95.000 euros la contractació de procuradors per a aquesta mateixa "guerra judicial" a un despatx d'advocats a Madrid.

   Per açò, recriminen a l'Administració que vullga "quedar-se tort perquè el teu enemic es quede cec" i preferisca "gastar-se els diners públics en advocats madrilenys abans que en agricultors valencians".

   El president d'AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, i el secretari general de la Unió, Carles Peris, titlen de "kafkià i ridícul el teatre que està muntant l'Administració en recórrer contra la valoració del Jurat d'Expropiació, amb àmplia presència de l'Administració, i en oferir als expropiats que els defenga l'Advocacia de l'Estat si decideixen no personar-se, que naturalment pagarà amb diners de l'Estat per a enfrontar-se a la mateixa Administració".

   Les organitzacions agràries critiquen que EEE "ha decidit anar als tribunals encara que en la majoria de processos se sol tindre en compte el preu just que avala el Jurat Provincial d'Expropiació, un òrgan oficial de la pròpia Administració que gaudeix dels principis de legalitat, veracitat i encert".

   A més del pressupost assignat, el sector afig que EEE "podria malbaratar més si contracta pèrits independents i, en cas de perdre els plets i ser condemnat en costes, hauria de sufragar les despeses de la defensa dels expropiats i els interessos, vora el 10% del total litigat, derivats del retard dels pagaments durant els anys que dure el juí".

PETICIÓ A XIMO PUIG

   Arribats a aquest punt, AVA-Asaja i la Unió han dirigit una carta conjunta al president de la Generalitat, Ximo Puig, per a sol·licitar-li "un punt de trobada que permeta proporcionar una solució beneficiosa per als propietaris dels terrenys".

   "El màxim representant de les valencianes i els valencians té una excel·lent oportunitat per a demostrar que està al nostre costat i que desitja que la iniciativa empresarial de Volkswagen siga positiva per al conjunt de la societat i no es pague a costa de la butxaca dels agricultors", han exposat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià