Alacant celebra que 2023 siga l'Any Sempere i es reconega l'"artista alacantí més internacional"

Imatge del pintor i escultor alacantí Eusebio Sempere
AYUNTAMIENTO ALICANTE
Publicado: viernes, 27 enero 2023 18:08

   ALACANT, 27 Ene. (EUROPA PRESS) -

   El regidor de Cultura a l'Ajuntament d'Alacant, Antonio Manresa, ha celebrat que el ple del Consell haja oficialitzat que 2023 serà l'Any Eusebio Sempere i ha destacat que és un "reconeixement important a la figura de l'artista més internacional de la ciutat i la província d'Alacant".

   Així s'ha expressat aquest divendres Manresa, després de conéixer que el ple del Consell ha declarat el 2023 com l'Any Eusebio Sempere en commemoració del centenari del naixement del pintor i escultor, a la localitat alacantina d'Onil el 3 d'abril de 1923. La Generalitat ha donat també el vistiplau a la creació de la comissió commemorativa per al desenvolupament dels actes que se celebren i que queda adscrita a la Presidència.

   Sobre aquest tema, Manresa ha ressaltat que "per fi" s'ha fet oficial l'Any Sempere, després que a l'agost l'Ajuntament realitzara una petició a la Conselleria de Cultura perquè així fora. Posteriorment, en l'última sessió del Ple de l'Ajuntament de 2022, es va aprovar per unanimitat una declaració institucional per a instar la Conselleria a impulsar l'Any Eusebio Sempere en 2023 i atorgar el seu nom a l'estació de tren 'Alacant-Eusebio Sempere' amb l'objectiu de celebrar la figura de l'insigne artista alacantí.

   "És una gran notícia per a la ciutat d'Alacant i per al món cultural i, sobretot, un reconeixement important a la figura de l'artista més internacional que tenim a la ciutat i a la província", ha ressaltat.

   Igualment, Manresa ha recordat que Sempere va ser guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries de les Arts en 1984 i ha destacat que va donar la col·lecció 'Arte Siglo XX', amb la qual es va inaugurar el Museu de La Asegurada d'Alacant, l'origen del que actualment és el MACA, el Museu d'Art Contemporani d'Alacant, on precisament aquest divendres s'ha celebrat el ple del Consell.

   "Ens podem sentir tremendament orgullosos tots els alacantins. És un dia molt important per a la ciutat i ens hem d'alegrar d'eixe Any Sempere", ha celebrat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià