Alemanya demana obrir els passos fronterers amb Síria per a l'entrega d'ajuda després dels terratrèmols

Archivo - Arxiu - La ministra d'Exteriors d'Alemanya, Annalena Baerbock.
Michael Kappeler/dpa - Archivo
Publicado: martes, 7 febrero 2023 15:08

   BERLÍN/GINEBRA, 7 Feb. (DPA/EP) -

   La ministra d'Exteriors d'Alemanya, Annalena Baerbock, ha reclamat aquest dimarts l'obertura dels passos fronterers amb Síria per a permetre l'arribada d'ajuda humanitària després dels terratrèmols registrats el dilluns al sud de Turquia, prop de la frontera comuna, que han deixat més de 1.500 morts al país àrab.

   Baerbock ha indicat que en l'actualitat només hi ha un pas obert, que va resultar danyat pel terratrèmol, i ha sostingut que l'obertura d'aquests llocs "és important". "És absolutament imperatiu que l'ajuda humanitària arribe allí on es necessita", ha subratllat, tal com ha arreplegat l'agència alemanya de notícies DPA.

   "Tots els actors internacionals, inclòs Rússia, han d'utilitzar la seua influència sobre el règim sirià per a garantir que l'ajuda humanitària per a les víctimes també puga arribar a elles", ha manifestat. La majoria de la província d'Idlib i part de la d'Alepo, entre les més afectades pels sismes, es troben fora del control de les autoritats sirianes.

   Per la seua banda, el president d'Alemanya, Frank-Walter Steinmeier, ha lamentat des de Ginebra, on realitza una visita a les organitzacions d'ajuda internacionals com el Comité Internacional de la Creu Roja (CICR), que "aquest tremend terratrèmol ha provocat una escala de patiment i destrucció inimaginable".

   Els terratrèmols han deixat més de 3.500 morts a Turquia, als quals cal sumar prop de 810 a les zones de Síria controlades pel Govern de Bashar al-Assad, així com altres 790 víctimes mortals en zones de les províncies d'Idlib i Alepo (nord-oest) que es troben en mans de rebels, segons diversos balanços publicats durant les últimes hores per les autoritats sirianes i la Defensa Civil de Síria, coneguda com a 'cascos blancs'.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià