Actualizado 25/04/2008 12:51

Una anciana mor i set persones més queden ferides després d'incendiar-se una residència a Montcada

VALÈNCIA, 25 d'abril (EUROPA PRESS)

Una dona de 87 anys ha mort esta matinada i set persones més han quedat ferides lleus per inhalació de fum després de registrar-se un incendi en una residència de la tercera edat ubicada al carrer Major, número 26, del municipi de Montcada (l'Horta), segons han informat a Europa Press fonts del Consorci Provincial de Bombers i del Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU).

El foc es va originar cap a les 4.00 hores d'esta matinada en una de les habitacions de la residència, de la segona planta, i, com a conseqüència, ha mort una dona que en aquell moment es trobava a l'interior.

Alhora, set persones més han resultat intoxicades lleus per inhalació de fum, per la qual cosa han estat traslladades a diversos hospitals valencians, l'Arnau de Vilanova, el Clínic i La Fe, per a ser ateses. També han rebut assistència 'in situ' dos persones més més, de 28 i 30 anys, per la mateixa causa.

Com a conseqüència del foc, els bombers han hagut d'evacuar prop de 50 persones de la residència, algunes han pogut eixir pel seu propi peu i d'altres han hagut de ser ajudades. Així, tot i que cap a les 9.00 hores s'ha donat per extingit l'incendi, estes persones no han tornat a la residència, ja que ha quedat destrossada, i han estat traslladades fins a altres centres geriàtrics, segons han informar a Europa Press fonts d'este Cos.

Fins al lloc dels fets s'han desplaçat tres Bombes Urbanes Pesants (BUP), dos sergents de bombers, un oficial de guàrdia del Parc Central i diversos vehicles d'altura, a més de dos unitats del Servici d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU), dos Suport Vital Bàsic (SVB) i tres Suports No Assistits.