Baixa un 21% el nombre de persones hospitalitzades per Covid i hi ha sis llits UCI ocupats menys

Archivo - Arxiu - Personal sanitari treballa en un despatx de la Unitat de Vigilància intensiva UCI- de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, integrat en la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública de Catalunya, a Barcelona, Catalunya (Espanya), a 6 de
David Zorrakino - Europa Press - Archivo
Publicado: viernes, 27 enero 2023 18:03

   MADRID/VALÈNCIA, 27 Ene. (EUROPA PRESS) -

   La Comunitat Valenciana té 187 persones hospitalitzades per coronavirus, mentre que en el passat informe del 20 de gener tenia 238 pacients, la qual cosa suposa un descens del 21 per cent en aquesta última setmana. Així mateix, té sis pacients menys en vigilància intensiva --14-- i ha notificat 19 morts en l'última setmana.

   A Espanya, el nombre de persones hospitalitzades en UCI per COVID-19 ha baixat un 19,6 durant l'última setmana. Els ingressos en planta han descendit també un 19,5% i s'han constatat un total de 109 morts, mateix nombre que la setmana passada.

   En concret, Sanitat ha informat aquest divendres de 2.341 persones hospitalitzades a Espanya actualment i 177 ingressats en UCI, 43 menys que el divendres anterior. En qualsevol cas, aquest és la relació de dades per Comunitats Autònomes:

ANDALUSIA

   En l'informe del divendres 27 de gener, Andalusia té 252 persones hospitalitzades per coronavirus, mentre que en l'informe del divendres 20 de gener tenia 317 pacients, la qual cosa suposa un 20,5 per cent menys en aquesta última setmana. Té 20 pacients en vigilància intensiva, quatre menys que el divendres passat, i ha notificat 13 morts en l'última setmana.

ARAGÓ

   En l'informe del divendres 27 de gener, Aragó té 48 persones hospitalitzades per coronavirus, mentre que en l'informe del 20 de gener tenia 64 pacients, la qual cosa suposa un descens del 25 per cent en aquesta última setmana. Té els mateixos pacients en vigilància intensiva -dos en total-- i no ha notificat morts en l'última setmana.

ASTÚRIES

   En l'informe del divendres 27 de gener, Astúries té 62 persones hospitalitzades per coronavirus, mentre que en l'informe del 20 de desembre tenia 80 pacients, la qual cosa suposa un descens del 22,5 per cent en aquesta última setmana. Té un pacient més en vigilància intensiva --sis-- i ha notificat sis morts més en l'última setmana.

BALEARS

   En l'informe del divendres 27 de gener, Balears té 48 persones hospitalitzades per coronavirus, mentre que en l'informe del 20 de gener tenia 71 pacients, la qual cosa suposa un descens del 32,3 per cent en aquesta última setmana. Té un pacients més en vigilància intensiva --huit-- i ha notificat un mort des de l'última setmana.

CANÀRIES

   En l'informe del divendres 27 de gener, Canàries té 209 persones hospitalitzades per coronavirus, mentre que en l'informe del 20 de gener tenia 278, la qual cosa suposa un descens del 24,8 per cent en aquesta última setmana. Té quatre pacients menys en vigilància intensiva --13-- i ha notificat 14 morts des de l'última setmana.

CANTÀBRIA

   En l'informe del divendres 27 de gener, Cantàbria té 35 persones hospitalitzades per coronavirus, mentre que en l'informe del 20 de gener tenia 43 pacients, la qual cosa suposa un descens del 18,6 per cent en aquesta última setmana. Té un pacient menys en cures i ha notificat tres morts des de l'última setmana.

CASTELLA-LA MANXA

   En l'informe del divendres 27 de gener, Castella-la Manxa té 142 persones hospitalitzades per coronavirus, mentre que en l'informe del 20 de gener tenia 163, la qual cosa suposa un descens del 12,8 per cent. Té un pacient menys en vigilància intensiva -sis-- i ha notificat onze morts des de l'última setmana.

CASTELLA I LLEÓ

   En l'informe del divendres 27 de gener, Castella i Lleó té 172 persones hospitalitzades per coronavirus, mentre que en l'informe del 20 de gener tenia 204 pacients, la qual cosa suposa un descens del 15,6 per cent en aquesta última setmana. Té tres pacients menys en vigilància intensiva --8-- i ha notificat set morts des de l'última setmana.

CATALUNYA

   En l'informe del divendres 27 de gener, Catalunya té 449 persones hospitalitzades per coronavirus, mentre que en l'informe del 20 de gener tenia 509 pacients, la qual cosa suposa una disminució de l'11,7 per cent en aquesta última setmana. Té dotze pacients menys en vigilància intensiva --38-- i ha notificat set morts des de l'última setmana.

CEUTA

   En l'informe del divendres 27 de gener, Ceuta té dos pacients hospitalitzats per coronavirus, mentre que en l'informe del 20 de gener tenia tres. Ceuta té un pacient ingressat en vigilància intensiva, com el divendres passat, i no ha notificat morts en l'última setmana.

EXTREMADURA

   En l'informe del divendres 27 de gener, Extremadura té 28 persones hospitalitzades per coronavirus, mentre que en l'informe del 20 de gener tenia 48 pacients, la qual cosa suposa un descens del 41,6 per cent. Té un pacient menys en vigilància intensiva --dos-- i ha notificat quatre morts des de l'última setmana.

GALÍCIA

   En l'informe del divendres 27 de gener, Galícia té 124 persones hospitalitzades per coronavirus, mentre que en l'informe del 20 de gener tenia 195 pacients, la qual cosa suposa una disminució del 36,4 per cent en aquesta última setmana. Té huit pacients menys en vigilància intensiva --7-- i ha notificat huit morts en l'última setmana.

MADRID

   En l'informe del divendres 27 de gener, Madrid té 380 persones hospitalitzades per coronavirus, mentre que en l'informe del 20 de gener tenia 452 pacients, la qual cosa suposa un descens del 15,9 per cent en aquesta última setmana. Té un pacient menys en vigilància intensiva --31-- i ha notificat deu morts en l'última setmana.

MELILLA

   En l'informe del divendres 27 de gener, Melilla té quatre persones hospitalitzades per coronavirus, la mitat que la setmana passada. No té pacients en vigilància intensiva i tampoc ha notificat morts en l'última setmana.

MÚRCIA

   En l'informe del divendres 27 de gener, Múrcia té 67 persones hospitalitzades per coronavirus, mentre que en l'informe del 20 de gener tenia 88 pacients, la qual cosa suposa un descens del 23,8 per cent en aquesta última setmana. Té cinc pacients menys en vigilància intensiva --dos-- i ha notificat dos morts en l'última setmana.

NAVARRA

   En l'informe del divendres 27 de gener, Navarra té 36 persones hospitalitzades per coronavirus, set menys que la setmana passada. No té pacients en vigilància intensiva i ha notificat un mort en l'última setmana.

PAÍS BASC

   En l'informe del divendres 27 de gener, País Basc té 85 persones hospitalitzades per coronavirus, mentre que en l'informe del 20 de gener tenia 96, la qual cosa suposa una disminució de el 11,4 per cent en aquesta última setmana. Té tres pacients més en vigilància intensiva --14-- i ha notificat tres morts en l'última setmana.

LA RIOJA

   En l'informe del divendres 27 de gener, La Rioja té 11 persones hospitalitzades per coronavirus, mentre que en l'informe del 20 de gener tenia 14 pacients, la qual cosa suposa un descens del 21,4 per cent en aquesta última setmana. Té els mateixos pacient vigilància intensiva i no ha notificat morts en l'última setmana.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià